Anasayfa > Teknoloji Haberleri > WhatsApp, Birden Fazla Sohbete Mesaj İletme Sınırı Getiriyor

WhatsApp, Birden Fazla Sohbete Mesaj İletme Sınırı Getiriyor

WhatsApp Messenger, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için mesaj iletme özelliğine bir sınırlama getiriyor.

Ünlü mesajlaşma uygulaması, geçen sene de bir güncellemeyle düzenlediği özelliğe bu sefer bir sınır getirecek. İletilen mesajlarda iki adet iletilme ikonu gösterip bu mesajın tanıdığımız biri tarafından oluşturulmadığını geçen sene bizlere sunan uygulama, bu sefer bu tipteki mesajların sadece bir sohbete iletilmesini sağlayacak. Yani bir kişinin bize ilettiği mesajı biz maksimum bir kişiye iletebileceğiz. Böylece ikinci elden bilgilerin hızla yayılması engellenmiş olacak.

whatsapp

Koronavirüs salgını esnasında internette dönen bilgi kirliliğinin hızlıca yayılmasını engellemek adına yapılan hamle, WhatsApp’in resmî sitesinden paylaşılan bir blog yazısıyla kullanıcılara duyurulmuş durumda. Firma, mesaj iletmenin kötü bir şey olmamasını belirtmenin yanında hızla yayılan yanlış bilgilerde bir artış gözlemlenince bu kararı aldığını açıkladı. WhatsApp yöneticileri, ayrıca kullanıcıların doğru bilgiye rahat bir şekilde ulaşabilmesi için Dünya Sağlık Örgütü ve birçok sağlık bakanlığı ile koordine olarak çalıştığını söyledi. Paylaşılan açıklamayı bu linke tıklayarak okuyup detaylara erişebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir