Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Tesla Solunum Cihazı Protipini Görücüye Çıkardı

Tesla Solunum Cihazı Protipini Görücüye Çıkardı

Tesla’dan solunum cihazı. Koronavirüs pandemisi esnasında eksikliği çekilen en önemli ekipman olan solunum cihazlarını üretme yarışına Tesla da katıldı.

Coronavirüs pandemisi sırasında hastanelerde en çok eksikliği çekilen ekipman solunum cihazı. Virüsün ağır vakalarda solunum yetmezliğine neden olması, bir çok şirketi harekete geçirdi. Sadece araba üretimiyle kalmayıp birçok sektöre giren Tesla , son olarak da, solunum cihazı prototiplerini gün yüzüne çıkardı.

Solunum cihazı prototipi, 5 Nisan’da Youtube üzerinden yayınlanan bir videoyla duyuruldu. Videoyu çeken Tesla mühendisi Joseph Mardall, araba parçalarından solunum cihazı yapmaya başladıklarını açıkladı. Açıklamaya göre, prototip Tesla Model 3‘ün bilgi-eğlence parçalarını ve altyapısını kullanıyor. Videoda ayrıca, yapım süreci ve izlenen yola dair bilgilere yer verildi.

Sağlık sektöründe kullanılan ekipman ve cihazlar, hizmete sunulmadan onay alabilmeleri için ağır denetimlerden geçiyor. Tesla solunum cihazı gerçek anlamda ne zaman kullanılabilecek tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket, bir an önce üretim aşamasını tamamlayıp, insanlara faydalı olmak istediklerini belirtti.

Elon Musk, daha önce ellerinde fazladan FDA onaylı solunum cihazları bulunduğunu ve bağılamak istediklerini twitter üzerinden duyurmuştu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir