Anasayfa > Sanat Haberleri > The Batman Globalde 248.5 Milyon Dolar Gişe Yaptı

The Batman Globalde 248.5 Milyon Dolar Gişe Yaptı

Yönetmenliğini Matt Reeves’in üstlendiği The Batman, globalde 248.5 milyon dolarlık bir gişeye ulaşarak pandemi döneminde en iyi çıkış yapan filmlerden birisi oldu.

The Batman son zamanların en çok beklenen filmlerinden birisiydi. Yayınlanan fragmanın karanlık tonları, yönetmen tarafından yapılan “Neredeyse bir korku filmi” açıklamaları ve Robert Pattinson’ı Bruce Wayne olarak izleyecek olmamız, insanların filme olan merakını bir hayli artırmıştı. Ağustos 2020’de ilk fragmanın yayınlanmasıyla başlayan bekleyiş de nihayet sona erdi. The Batman 4 Mart günü ilk defa seyircisiyle bir araya geldi.

The Batman

Gerek izleyicilerden gerekse de eleştirmenlerden bolca olumlu yorum alan The Batman, gişede de büyük bir başarıya imza attı. Çıkış yaptığı ilk haftada Amerika’da 128.5 milyon dolar kazanan filmin globalde kazandığı toplam para ise 248.5 milyon dolar oldu. Batman böylece pandemide en iyi açılış yapan ikinci sinema filmi oldu. Birinci sırada ise hala Spider-Man: No Way Home oturuyor. The Batman ayrıca elde ettiği bu 248.5 milyon dolarla The Dark Knight’ı da geride bırakmış oldu. Christopher Nolan’ın yönetmenliğini yaptığı 2008 çıkışlı The Dark Knight seyircisiyle buluştuğu ilk haftada 158 milyon dolar kazanmıştı.

The Batman çıkış yaptığı ilk gün 57 milyon dolar kazanarak ilk haftasında 44 milyon kazanan Uncharted’ı da açılışta geride bıraktı. Bununla beraber Uncharted globalde kazandığı 271.5 milyon ile hala The Batman’in önünde gözüküyor. Fakat Batman elde ettiği popülarite ve başarıyla beraber bu durumu önümüzdeki günlerde çok kolay bir şekilde değiştirebilir.

Activision Blizzard Rusya Satışlarını Durduruyor

Önceden yapılan tahminler de The Batman’in başarılı bir gişe geçireceği ve ilk haftasında 100 milyonu geçeceği yönündeydi. Film ise umulanın çok ötesine geçerek çıkış yaptığı ilk haftada 248.5 milyon dolar kazandı. Filme ayrılan bütçe ise yaklaşık 200 milyon dolar civarında. Filmin henüz Çin’de gösterime girmediğini ve 18 Mart tarihinde vizyonda olacağını da söyleyelim.

 

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir