Anasayfa > Sanat Haberleri > The Great Gatsby Bu Kez Dizi Oluyor

The Great Gatsby Bu Kez Dizi Oluyor

Gün geçmiyor ki bir edebiyat eserinin daha sinemadan sonra bir de diziye uyarlandığı haberini almayalım. Queens Gambit, Game of Thrones, Big Little Lies ve birçokları gibi örneklerle biliyoruz ki birkaç saate sığdırma zorluğu ortadan kalktığından edebiyat eserleri sıklıkla kendilerini televizyon ve yayın platformlarında dizi olarak yer buluyor. Bu kervana yakın sayılacak bir zamanda sinemaya da başarılı şekilde uyarlanmış The Great Gatsby de dahil oluyor.

Fitzgerald’ın Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi ile birlikte en popüler kitabı The Great Gatsby kendisini sinema uyarlaması olarak birçok kez göstermişti. Son olarak 2013 yapımı Baz Luhrmann’ın (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet) yönetiminde başrollerini Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan’ın paylaştığı yapımda büyük beğeni toplamıştı. Aynı zamanda hali hazırda popüler bir edebi eser olan kitabın da tanınırlığını ciddi anlamda arttırmıştı.

The Great Gatsby

Dizinin yaratıcılığını kendisini daha çok medieval dönemlerde geçen dizilerde duyurmuş Michael Hirst (Vikings, The Tudors, Elizabeth) üstleniyor. Hirst’ün işlerine daha çok dönem yapımlarında şahit olduğumuzdan dönem atmosferini yansıtmakta bir sorun yaşamadığını biliyoruz. Hirst’ün yanı sıra proje ile ilgili heyecan yaratan bir diğer isim yapımda danışmanlık yapacak olan Blake Hazard. Hazard, F. Scott Fitzgerald’ın torunun çocuğu olduğundan ayrıca bir sadakatle özen gösterileceğini düşündürüyor.

Mini seri olacağı söylenen yapımın çıkış tarihi, oyuncu kadrosu veya yayınlanacağı platform ile ilgili bir haber henüz yok fakat Fitzgerald uyarlaması olması ve Hirst’ün projenin başında olması şimdilik ağzımızın sulanmasına yetiyor.

Hakkında Ege Kumru

Masaüstü Rpg hayranı. Dungeon Master. Hevesli film ve dizi yorumcusu. Konsolda daha iyi nişan alan az kişiden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir