Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok Hindistan’da Bombardımana Uğradı

TikTok Hindistan’da Bombardımana Uğradı

TikTok, Hindistan gündemininin ilk sıralarında. Google Play sayfası milyonların saldırısına uğrayan uygulamanın ülkeden çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor.

Popülerliğiyle birlikte hakkındaki tartışmalar da büyüyen TikTok’un yarattığı en son kriz Hindistan‘da çıktı. Google Play Store sayfasuna milyonlarca insanın yorum yazdığı ve 1 yıldız verdiği uygulama, bir iki gün içinde 1.3 yıldıza düştü. Twitter platformunda #BanTikTokIndia (Hindistan’da TikTok’u yasaklayın) ve #tiktokexposed (TikTok’un içyüzü) hashtagleri trendler kısmına girdi. Uygulamanın ülkeden çekilmesi söz konusu olabilir.

tiktok hindistan playstore

TikTok’un kullanıcı sayısı çığ gibi büyüyor. Küresel olarak 2 milyar kullanıcıya ulaşan uygulamanın en büyük marketi ise Hindistan. Hindistan’da 611 milyon TikTok kullanıcısı bulunuyor. TikTok Playstore krizini tetikleyen ise, bir Youtuber oldu.

8 Mayıs‘ta Hint Youtuber Carry Minati, “Youtube vs Tiktok: Son” isimli bir video yayınladı. Minati, yayınladığı videoda TikTok’un yaratıcısı Amir Siddiqui‘yi yerden yere vurdu. Videoya çok sayıda yerden destek ve ilgi gelmesi üzerine YouTube ve Tiktok‘un arası gerginleşti. YouTube’un videoyu 14 Mayıs‘ta kendi platformundan kaldırması ise sonun başlangıcı oldu. Minati’nin oldukça sağdık olan takipçi kitlesi, TikTok’un Google Play Store sayfasına düşük yıldız ve yorumlar bırakmaya başladı.

carry minati tiktok
carry minati

TikTok kurucusu Amir Siddiqui’nin kardeşi Faizal Siddiqui, 18 Mayıs‘ta kadınlara şiddeti övdüğü iddia edilen bir video yüklemekle suçlandı. Faizal Siddiqui, videonun yanlış anlaşıldığını söylese de tepkiler durmadı. Hindistan, kadına şiddetin ve tecavüzün en şiddetli yaşandığı ülkelerden biri. Siddiqui’nin videosu TikTok’tan hemen kaldırılmadı ve bu da tepkilerin şiddetlenmesine neden oldu.

Son olarak, bugün Fiazal Siddiqui’nin hesabı banlandı. Video ve hesabın yasal otoriteler tarafından da inceleme altında olduğu bildirildi. An itibairiyle TikTok’un Google Play Store’da 1.3 yıldızı bulunuyor. Apple’ın yaygın olmadığı ülkede ise uygulamanın puanı halen 4.8.  Görünen o ki, 1 Haziran’da TikTok CEO’luğuna başlayacak olan Kevin Mayer‘in ofisteki ilk günleri oldukça renkli geçecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir