Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Trump, Google, Facebook ve Twitter’a Dava Açacak

Trump, Google, Facebook ve Twitter’a Dava Açacak

Bir önceki Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, kendisine uyguladıkları sansürler nedeniyle Google, Facebook ve Twitter’a dava açacağını duyurdu. Detaylar haberimizde.

Facebook Trump Kararı Ardından Kurallarını Yeniden Yazıyor

Donald Trump ve popüler sosyal medya mecraları arasındaki gerginlik katlanarak devam ediyor. Başkanlık dönemi ve sonrasında da sosyal medya şirketleri ile bol bol gerginlik yaşayan Trump, olayları mahkemeye taşıma kararı aldı.

Başkanlığa geldiği seçimlerden bu yana özellikle Facebook ve Twitter üzerinden sansüre maruz kalan, güvenilir olmayan veya saldırgan içerik nedenleriyle pek çok kez gönderileri kapatılan Trump’a 6 Ocak 2021’de Joe Biden’ın zaferine karşı Trump taraftarları tarafından düzenlenen Kongre Binası saldırısı sonrası sosyal medya şirketleri tarafından yoğun sansür ve yasaklama uygulanmıştı.

Donald Trump dava

Trump Dava Konusunda Israrcı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde yer alan Trump Ulusal Golf Kulübü’nde düzenlenen basın toplantısında uyguladıkları haksız sansür nedeniyle Google, Facebook, Twitter ve bu şirketlerin CEO’ları Sundar Pichai, Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey için toplu dava açacağını belirtti. Bu sansürlerin yasadışı ve anayasaya uygun olmadığını da ekleyen Trump, bu işin peşini bırakmamakta ısrarcı görünüyor.

Trump’ın bazı mecralarda çeşitli yasakları devam ediyor. Mahkeme süreci sonrası dönemde neler olacağı bilinmiyor. Henüz şirketlerden konuyla alakalı resmi açıklamalar gelmedi. Dava, Florida ABD Bölge Mahkemesi’nde incelenecek. Acaba Trump, bu davadan istediği sonucu alabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir