Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Trump’ın Yeni Hedefi Sosyal Medya

Trump’ın Yeni Hedefi Sosyal Medya

Twitter profilinde kışkırtıcı ve radikal tweetler atmasıyla dikkat geçen ABD başkanı Donald Trump sosyal medya regülasyonu için harekete geçti.

Eski reality tv yıldızı ve müteahhit, yeni Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, sosyal medyayı regüle etmek için kolları sıvadı. Başkanlığa adaylığını koyduğundan beri, popülerliğini Twitter üzerinden attığı kışkırtıcı ve radikal tweetlerle arttıran Donald Trump’ın Twitter’a karşı olan hisleri değişmiş gibi görünüyor. Twitter’ın Donald Trump’ın tweetlerinden bazılarını, kullanım şartlarına uymadığı gerekçesiyle flaglemesi, başkanı harekete geçirdi.

Fortnite Twitter ‘da Oyuncular Tarafından Protesto Ediliyor

Donald Trump 2009 yılından beri sosyal medya platformuna üye ve tam tamına 80 milyon takipçisi bulunuyor. Politikaya atıldıktan sonra Twitter’ın muhafazakar politikalar konusunda baskıcı davrandığından dert yanan Trump, yine de en aktif olduğu sosyal medya mecrası olarak Twitter’dan vazgeçmiyordu. Donald Trump’a göz yumma konusunda yıllardır baskı altında olan Twitter, sonunda başkanın bazı tweetlerini flagledi.

Bunun üzerine yine Twitter üzerinden, bir Twitter çalışanını hedef alan başkan, sosyal medya platformunu yasaklamakla tehdit etti. Amerika’da bir çok medya çevresi tarafından “internet sansürü” olarak yorumlanan bir genelgeye imza atan Trump, fikir özgürlüklerini engellemeye çalıştığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir