Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Türkiye’ye Temsilci Atamayan Twitter ve Pinterest’e Reklam Yasağı Getirildi

Türkiye’ye Temsilci Atamayan Twitter ve Pinterest’e Reklam Yasağı Getirildi

Twitter ve Pinterest platformları Türkiye’ye henüz temsilci atamadığı için Türkiye’den reklam alamayacak. Yeni sosyal medya yasası kapsamında temsilci atamayan iki isim için de  ceza aşamalarında 3.aşamaya gelindi ve reklam yasağı getirildi. Detaylar haberimizde.

Facebook, Türkiye’ye Temsilci Atamaya Karar Verdi

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren sosyal medya yasasının beş aşamalı ceza sistemi bağlamında temsilci atamayan sosyal medya platformlarına aşamalı cezalar veriliyordu. İlk iki aşama ilki 10 Milyon TL; ikincisi ise 30 Milyon TL idari para cezası olan sistemin üçüncü aşaması ise reklam yasağı getirilmesiydi.

Facebook da 3.aşamaya gelmişti ancak dün, Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı ve 3.aşama cezaya maruz kalmayacak. Twitter ve Pinterest’ten ise herhangi bir adım gelmedi ve 3.aşama devreye girdi. Bu iki sosyal medya platformu, Türkiye’den reklam alamayacak. Ayrıca karar yazısında bu isimlerin arasında bir aralar oldukça popüler olan canlı yayın uygulaması Periscope’un da olduğu görülmekte.

btk karar

BTK, ALINAN KARARI AÇIKLADI

Twitter, Pinterest ve Periscope’un da içinde yer aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve BTK, yasağı resmen açıklamış oldu. BTK’nın kararına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şu an bu isimler 1 Ekim 2020 yeni sosyal medya yasasında yer alan 5 aşamalı ceza sisteminin 4.aşamasına doğru ilerlemekteler.

Eğer ilerleyen süreçlerde temsilci atanmazsa bant genişliği kısıtlamasına gidilecek ve platformların sitelerine erişim oldukça yavaşlayacak. Hatta son aşamaya gelindiğinde %90’lık bir bant genişliği sınırlaması uygulanacak. Bu değeri web sitelerinin neredeyse Türkiye’den erişilememesi anlamına geliyor.

Acaba Twitter ve Pinterest temsilci atama kararı alacak mı? Bir yandan Periscope, bu karara uyacak mı yoksa bant genişliği cezası mı alacak? Bu soruların cevaplarını ilerleyen süreçte öğreniyor olacağız. Değerli fikirlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir