Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitch Türkiye Rekoru Pqueen – Mansur Yavaş Yayınında Kırıldı

Twitch Türkiye Rekoru Pqueen – Mansur Yavaş Yayınında Kırıldı

Dün yayının da Mansur Yavaş’ı ağırlayan Pelin ‘Pqueen’ Baynazoğlu Twitch Türkiye rekoru konusunda da kırılması güç bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz günlerde Pqueen‘e hitaben yayınladığı destek mesajı ile sosyal medyada büyük ses getirmiş olan Mansur Yavaş dün itibariyle Pqueen‘in yayınına konuk oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın konuk olduğu programda Yeşilin Başkenti projesi de ilk kez halka tanıtılmış oldu. Bu proje ile başkent Ankara hak ettiği görünüme kavuşacak ve Atatürk’ün miras bırakmak istediği gibi yeşil bir başkent yaratılacak. Yayın esnasında toplanan tüm gelir de bu proje için kullanılacak.


Tüm bu güzel niyetler çerçevesinde düzenlenen yayın da izleyiciler cephesinde geniş yankı buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşe yayın ile Twitch Türkiye rekoru da el değiştirmiş oldu. Rekorun bir önceki sahibi olan Cantuğ ‘Unlost’ Özsoy yaklaşık olarak 139 bin anlık izleyici ile bu rekoru elinde bulundururken dünkü yayında ise anlık izleyici sayısı 362 binleri gördü. Yayın rekoru ilk 1 dakika 37 saniye içerisinde kırmayı başarsa da izleyici sayısı geçen dakikalar içerisinde katlanarak arttı. Yayın esnasında toplam 21 bin 906 lira da bağış toplandı. Bu miktarın tamamı Yeşilin Başkenti projesinde kullanılarak başkente yaraşır bir çevre oluşturulmasında harcanacak.

Pqueen‘in yayınına konuk olan Mansur Yavaş‘ın kendisi de halihazırda bir Twitch kanalına sahip. Henüz hiç yayın açmamış olmasına rağmen 212 binin üzerinde aboneye sahip olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kanalından bir yayın yapıp yapmayacağı ise şimdilik belirsiz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir