Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter: Hackerlar Twitter Çalışanlarını Manipüle Etmiş

Twitter: Hackerlar Twitter Çalışanlarını Manipüle Etmiş

Twitter hack olaylarında şok edici bir gerçek ortaya çıktı. Hackerlar saldırıyı Twitter çalışanlarının bilgilerini kullanarak gerçekleştirmiş.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, sosyal medya mecrası Twitter’da yaşanan hack olaylarının yankıları sürüyor. Hack olaylarının yaşandığı gece Elon Musk, Kanye West ve Joe Biden gibi isimlerin Twitter hesapları ele geçirilmiş ve hesaplardan gönderilen tweetler ile BitCoin istenmişti. Olayları takip eden günlerde, Twitter saldırıyla ilgili açıklamalar yapmaya devam etti.

Twitter Hack Olayı – O Akşam Neler Yaşandı?

Al Jazeera’da yayınlanan bir habere göre, Twitter saldırıların kaynağıyla ilgili açıklamalar yaptı.  Twitter saldırıları izleyen günlerde başka açıklamalar da yapmış ve saldırganların mesaj kutularına ve diğer özel bilgilere ulaşabilmiş olduklarını söylemişti. Ayrıca, kaç hesaba girildiğinin bilgileri de paylaşılmıştı.

Herkesin merak ettiği soru ise elbette saldırıların nasıl gerçekleştiği idi. Twitterdan yapılan açıklamaya göre, hackerlar saldırıları Twitter çalışanlarını manipüle ederek yaptı. Manipülasyonun içeriği ise henüz açıklanmadı. Çalışanlar bir şekilde bilgi vermek için kandırıldı mı, yoksa çalışanlara da rüşvet mi verildi bilinmiyor.

Ancak Twitter, süreçte oldukça transparan davrandı. Şu ana kadar öncelikle açıklayacakları konuyu gündeme getiren şirket, ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaştı. Twitter’ın kendi şirket içi araştırmasını tamamladıktan sonra manipülasyon konusuna da açıklık getirmesi bekleniyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir