Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter’ın Hacklenmesi Hakkında USOM’dan Açıklama Geldi!

Twitter’ın Hacklenmesi Hakkında USOM’dan Açıklama Geldi!

 15 Temmuz 2020 akşamı gerçekleşen Twitter hack olayının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bağlı USOM(Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) konuyla ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberimizde

Dün Akşam Neler Yaşanmıştı?

15 Temmuz 2020 akşam saatlerinde Twitter’da bir hack saldırısı gerçekleşti. Kripto para borsasını yakından etkileyen bu hack saldırısında, içlerinde Bill Gates, Elon Musk gibi milyarderlerin de bulunduğu ünlü iş adamları ve büyük isimlerin Twitter hesapları ele geçirildi ve Bitcoin dolandırıcılığı yapıldı. Atılan gönderilerde ”Siz bize 1000 Dolar atın biz size 2000 dolar atalım” şeklinde bir nevi ünlülerin kısa süreli bir kampanya uyguladığı inandırılmaya çalışılarak Bitcoin hesapları paylaşıldı. Saldırganlar gönderilerin sonuna kendi bitcoin adreslerini koydular ve dolandırıcılığa başladılar. Twitter ekibi kısa sürede durumu kontrol altına aldı ve onaylı hesapların gönderi paylaşmasını engelledi.  Konuyla alakalı USOM‘dan açıklama geldi.

Twitter Hack Olayı – Dün Akşam Neler Yaşandı?

USOM: ”3.Parti Uygulamaların Kısıtlanması Önerilmektedir!”

USOM’un yaptığı açıklamaya göre saldırganların kullandığı 2 adres ilk andan itibaren tespit edilerek altyapı seviyesinde engellendi. Etki ve çözüm adı altında iki farklı başlık ile gönderiye devam eden USOM, etki olarak Bitcoin ve diğer kripto para dolandırıcılığı yapıldığını açıkladı.  Çözüm başlığı altında ise Twitter hesaplarındaki şüpheli aktivitelere dikkat edilmesi ve Twitter hesabına erişim yetkisi bulunan 3.parti uygulamalarının kısıtlanması ve mümkün olduğunca kullanılmaması önerildi.

Twitter’ın hacklenme olayı uluslararası basında da oldukça konuşulmakta. Hem Twitter ekibi hem de USOM tarafından önlemler alınmaya ve güvenlik açıkları tespit edilmeye devam ediyor. Durum şu anlık kontrol altına alınmış durumda.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir