Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Ücretsiz Black Lives Matter PS4 Teması Yayınlandı

Ücretsiz Black Lives Matter PS4 Teması Yayınlandı

Sony son zamanlarda arka arkaya gelen ırkçılığa dayalı olaylar karşısında Black Lives Matter PS4 teması ile kullanıcıların karşısına çıktı. Detaylar haberimizde.

25 Mayıs tarihinde George Floyd isimli siyahi Amerikan vatandaşının polis şiddeti ile ölmesinin ardından başlayan protestolar çok geçmeden neredeyse ülkenin her şehrine sıçramıştı. Bu olay yalnızca Amerika ile de sınırlı kalmayarak diğer ülkelerde de protestolara neden olmuş ve ırkçılık hakkında ciddi tartışmaların yeniden alevlenmesine de katkı sağlamıştı.

Oyun dünyası da bu ırkçılık tartışmalarına sessiz kalmayarak desteğini göstermişti. NBA 2K20‘de tüm oyunculara ücretsiz bir biçimde üzerinde ”I can’t breathe” yazan tişörtler dağıtılmış, Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone modlarının açılış ekranlarında ise ırkçılık karşıtı mesajlar yer almıştı. Bunlar haricinde oyun dünyasından pek çok firma da protestolara desteklerini çeşitli yollarla göstermişlerdi. Sony de bu duruma kayıtsız kalmayarak Black Lives Matter PS4 temasını ücretsiz bir biçimde kullanıcılarına sundu.

 Black Lives Matter PS4

Ücretsiz bir biçimde kullanıma sunulan temada siyah renk ağırlıktayken hareketin sembolü olan siyah bir yumruk da arayüzde yer alıyor. Siyah rengin ağırlığına ek olarak temanın sarı detayları da göze çarpıyor. Bunun yanı sıra ”Black Lives Matter” yazısı da tema içerisinde yer alan bir diğer dikkat çekici mesaj. Sony‘nin dünya genelindeki tüm kullanıcılarına ücretsiz bir biçimde sunduğu bu tema bakalım ne gibi tepkiler ile karşılanacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir