Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Wells Fargo Şirket Cihazlarında TikTok Kullandırmayacak

Wells Fargo Şirket Cihazlarında TikTok Kullandırmayacak

TikTok çevresinde güvenlikle ilgili olan endişeler dinmiyor. Çalışanlarına TikTok kullanmayı yasaklayan şirketler listesine Wells Fargo da eklendi.

The Information‘da yayınlanan habere göre, finans sektörünün önemli isimlerinden Wells Fargo, TikTok’a ban getiriyor. TikTok yayınlandığı ve popülerleştiği günden itibaren eleştiri odaklarının hedefi olmaktan bir türlü kurtulamıyor. TikTok, bilindiği gibi içeriklerinin seviyesiz ve kalitesiz olduğunu düşünen bir kesim tarafından oldukça hor görülüyor. Ancak, işlerin daha ciddi boyutunda, bir çok şirket, hatta devlet TikTok’a veri güvenliği nedeniyle cephe almış durumda.

TikTok Hindistan’da Bombardımana Uğradı

The Verge‘e açıklamada bulunan bir Wells Fargo yetkilisi, alınan kararla ilgili şunları söyledi:

“Az sayıdaki Wells Fargo çalışanlarının, onlara şirket tarafından verilen cihazlara TikTok yüklediğini tesbit ettik. TikTok’un gizlilik ve güvenlik ayarları ve politikaları nedeniyle, çalışanlara uygulamayı şirket tarafından verilen cihazlarda değil kendi cihazları üzerinden kullanmaları direktifi verildi.” 

Wells Fargo, TikTok’a karşı çekincesi olan tek şirket değil. Yakın zamanda Amazon da, çalışanlarından TikTok’u Amazon email adresleriyle kullanmamalarını istemişti. Daha sonra bu maillerin yanlışlıkla gönderildiğini açıklayan Amazon, TikTok politikalarında bir değişiklik olmadığını bildirdi. Bu gelişmelerin dışında Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump‘ın da, uygulamaya soğuk baktığı ve yasaklatmak için girişimlerde bulunduğu biliniyor.

Bütün bu gelişmelere karşılık, Çin menşeili ByteDance firması tarafından piyasaya sürülen TikTok Nisan ayında iki milyar indirmeye ulaştı ve popülerliğini sürdürmeye devam ediyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir