Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Whatsapp Fact Check Özelliği Getiriyor

Whatsapp Fact Check Özelliği Getiriyor

Whatsapp fact check özelliğini tanıtmaya hazırlanıyor. Whatsapp mesajları tarayıcıya aktarılarak internetten bilginin doğruluğu kontrol edilebilecek.

İnternetteki bilgi kirliliği sıkça gündeme getirilen ve şikayet edilen konulardan biri. Daha önce siyasi propaganda aracı olarak kullanılan internet reklamlarıyla gündeme gelen konu, pandeminin başlamasıyla birlikte Covid-19 virüsüyle ilgili internette yayılan bilgilerle de gündeme gelir oldu. Çoğu sosyal medya devi konuyla ilgili bilgilendirme başlıkları açtı ve kullanıcılarını Dünya Sağlık Örgütü gibi güvenilir kaynaklara kanalize etmeye çalıştı.

Brezilya Whatsapp Dijital Ödemelerini Durdurdu

Whatsapp da bilgi kirliliğinin önüne geçmek için adımlar atan internet devlerinden biri. Facebook tarafından satın alınan mesajlaşma servisi, daha önce mesaj iletme sınırı getirmişti. Ülkemizde ve dünyada Whatsapp gruplarıyla ve mesaj iletme özelliğiyle bir çok bilginin doğruluğu ya da yanlışlığı kontrol edilmeksizin çok kısa sürelerde geniş kitlelere yayıldığı biliniyor.

Whatsapp konuyla ilgili bir sonraki adımı da, Whatsapp fact check özelliğini tanıtarak atmış oldu. Artık iletilerek gelen bir mesaj, arama sembolüne tıklanarak internet üzerinden rahatlıkla aranabilecek. Bilginin doğruluğu ya da yanlışlığı bu şekilde kısa yoldan anlaşılmayacak olsa da, mesajlaşma servisi kullanıcılara böyle bir kolaylık sağlayarak insanları araştırmaya teşvik etmeye çalışacak gibi görünüyor.

“Web’de Ara” ismiyle duyurulan Whatsapp fact check özelliği, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, İrlanda, İspanya, İtalya ve Meksika’da Android, iOS ve WhatsApp Web için WhatsApp’ın en güncel sürümüyle birlikte kullanıma sunulacak. Bu aramalar esnasında, araması yapılan mesaj Whatsapp tarafından görülmeyecek ve saklanmayacak.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Aile Grupları: (Sad noices)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir