Anasayfa > Teknoloji Haberleri > WhatsApp Güncellemesinden Sonra Toplu Mesajlarda %70 Azalma

WhatsApp Güncellemesinden Sonra Toplu Mesajlarda %70 Azalma

Son verilere bakılınca WhatsApp, virüsle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için geçen ay attığı adımda başarılı olmuş gibi gözüküyor.

Ayın başlarında uygulamaya gelen güncelleme, yanlış bilgilerin hızla yayılmasını azaltmayı ve WhatsApp’in amacına uygun kullanılmasını hedefliyordu. Özellikle koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerin hızla yayıldığı bu ortamda WhatsApp gibi bir kişisel mesajlaşma uygulamasının sosyal medya olarak kullanılması yönetimin pek de hoşuna gitmiyordu. Milyonların kullandığı uygulamaya gelen güncelleme, bu sorunları çözmekte önemli rol oynadı. Size iletilen bir mesajı toplu bir şekilde iletememe özelliği, WhatsApp’a geldikten beri toplu mesajların hızla yayılmasında %70’lik bir azalma gözlemlendi. Bilgi, WhatsApp yönetimi tarafından Hindistan’ın Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na bildirildi.

WhatsApp, Birden Fazla Sohbete Mesaj İletme Sınırı Getiriyor

WhatsApp’in bağlı olduğu Hindistan’ın ilgili Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre WhatsApp’te toplu mesajlarda %70’lik bir azalma görüldü. Yapılan güncellemenin meyvelerini verdiğini yavaş yavaş anlıyoruz. Güncellemenin iletilen mesajlarda bir azalma meydana getireceği aşikârdı fakat amaca ulaşılabildiğini, yanlış bilgilerin yayılmasının aynı oranda azalttığını kanıtlayacak bir veri bulunmuyor.

WhatsApp’ten bir sözcü, konuyla ilgili “WhatsApp olarak hızla yayılan mesajları engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Buna bir sınır koyduktan beri hızla iletilen mesajlarda yüzde yetmişlik bir azalma gerçekleşti. Bu değişim, WhatsApp’i kişisel ve özel mesajlar için kılmaya yardım ediyor.” ifadelerini kullandı. Güncellemenin amacının sadece hızlı yayılan mesajları durdurmak değil, aynı zamanda uygulamanın amacına uygun kullanımını desteklemek olduğunu belirtti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir