Anasayfa > Teknoloji Haberleri > WhatsApp, Son Görülme Özelliğine Güncelleme Getiriyor

WhatsApp, Son Görülme Özelliğine Güncelleme Getiriyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, uygulamada bulunan son görülme özelliğine spesifik ayar imkanı sunacak bir güncelleme getirecek.

Whatsapp Görüldü Kapatma İşlemi

Kendisine eklenecek yeni özellikler ile son günlerde gündemden düşmeyen ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger, geçtiğimiz günlerde iOS ve Android cihazları arası sohbet geçmişi aktarma özelliğini duyurmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, iki farklı işletim sistemine sahip cihazları arasında kolay bir şekilde sohbet geçmişlerini aktarma imkanına sahip olacaklar. Bu özellikten sonra WhatsApp yeni bir özellik ile de gündemde kalmaya devam ediyor. Gizlilik konusunda oldukça önemli bir özellik olan ”Son Görülme” özelliğini kullanırken artık spesifik ayar yapılabilecek.

whatsapp-gizlilik

Şu ana kadar uygulama üzerinde gizlilik ayarları kısmında bulunan ”Son Görülme” sadece açıp kapatılabiliyordu. Son görülme, herkese veya sadece kişilere açabiliyor ya da herkese kapatılabiliyordu. Yeni gelecek güncelleme ile artık bu ayar kişinin istediği gibi düzenlenebilecek. Kullanıcılar son görülmelerini görmesini istedikleri veya istemedikleri kişileri seçip özel ayar yapabilecek.

Böylece eskideki genel aç-kapa kavramı ”Son görülme” için geçerli olmayacak ve kişiler özel olarak seçilebilecek. WhatsApp son görülme özelliğinin açıklamasında yer alan çevrimiçi gözükme uyarısına da değinmek gerekiyor. Son görülme özelliğini kapattığınızda sadece en son kullanılan zaman gözükmüyor. Buna rağmen eğer kişi çevrimiçi olursa çevrimiçi olduğu kişilerinde gözükmekte.

Gizlilik ayarları için önemi bir güncelleme olacak bu yeni güncellemenin yakın bir zamanda gelmesi bekleniyor.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir