Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Windows 10 Timeline Özelliği Kaldırılıyor

Windows 10 Timeline Özelliği Kaldırılıyor

Windows 10 Timeline özelliği kaldırılıyor. Cortana uygulaması ile cihazlar arasında geçişi hedefleyen Timeline, Windows mezarlığına gidecek.

Windows’un bugüne kadar pek çok çöpe giden projesi oldu. Bu aileye eklenen en yeni üye ise, Windows’un Timeline (Zaman Akışı) özelliği.  Aslına bakılırsa Timeline’ın çıkış amacı kullanıcılar için kolaylık yaratmaktı. Özellik ile, Windows bilgisayar ve sistem fark etmeksizin telefon arasında kolayca geçiş yapmak mümkün oluyordu. Özellik hem Android, hem de iOS cihazlar ile kullanılabiliyordu.

Windows’un büyük umutlarla 2017 senesinde piyasaya sunduğu özellik, bir anda kaybolmadı. Önce Timeline özelliğini kullanmayı sağlayan Cortana‘nın desteklediği cihazlar ciddi şekilde azaltıldı ki, bu küçülme Android ve iOS sistemleri de kapsıyordu. Daha sonra da Windows Cortana desteğini tamamen kaldırdı.

Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir?

Timeline’ın en büyük yardımcısı bu şekilde darbe yedikten sonra Timeline akıbetinin ne olacağı ise merak konusuydu. Her ne kadar göstergeler Timeline’ın tamamen ortadan kaldırılacağına işaret ediyorduysa da, Cortana’dan farklı bir yardımcıyla devam ettirilmesi de her zaman mümkündü.

Ancak beklenen gerçekleşti ve Windows Timeline özelliğini kaldıracağını duyurdu. Windows, daha sonra bu blog postunda bir düzenlemeye giderek, Timeline özelliğinin halen aktif olduğunu ekledi. Bu durum elbette kafa karıştırıcı. Timeline’ın bütün esprisi cihazlar arasında kolayca geçiş yapabilmek. Bu durumda, en önemli özellik ortadan yok olduğunda, Timeline’ın teknik olarak bilgisayarlarda bulunmasının çok da bir anlamı yok.

Microsoft’un blog postunu özellikle bu şekilde düzenlemesi ise, Timeline ile gelecekte farklı planları olduğunu sinyal ediyor olabilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir