Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X ve S En Hızlı Satan Xbox Konsolları Oldu

Xbox Series X ve S En Hızlı Satan Xbox Konsolları Oldu

Xbox Series X ve S sürümleri en hızlı satan Xbox ürünleri oldu. 6.5 milyon ünite satan Xbox konsolları oyun medyasının da tahminlerini geçti.

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde piyasaya adımını atan ve büyük sansasyon yaratan ikili yani Xbox Series X ve şirketin şu ana kadar en hızlı satan konsolları olma başarısını elinde bulunduruyor. Çıkışından bu yana hız kaybetmeden satış rakamlarını arttıran konsolların toplam 6 milyon 500 bin ünite sattığı ve bu sayının da artmaya devam ettiği belirtildi.

Microsoft‘un CEO koltuğunda oturan Satya Nadella‘nın açıklamaları da Xbox ayağında işlerin iyi gittiğini gösterir nitelikte. “Çıkışından bu yana yakaladığı sayı ile Xbox Series S ve X şu ana kadar en hızlı ve piyasaya girişinden bu yan en çok satan konsolumuz.” sözlerini sarf eden Nadella önceki konsollara nazaran satış rakamlarının çok da yüksek olduğunun altını çiziyor.

Sadece konsol açısından değil oyun açısından da iyi bir çeyrek geçiren Xbox oyun hasılatını %11 başka bir deyişle 357 milyon dolar arttırdı. Xbox donanımlarından elde edilen hasılat ise adeta bir patlama yaparak %172 artış gösterdi. Tüm bunların yanında Xbox‘ın kilit hizmetlerinden biri olan Xbox Game Pass de bu çeyrekte büyüyen alanlardan biri olmayı başardı.

Nintendo ve Sony de çeyrek raporlarını önümüzdeki hafta paylaşacaklar ve bu durum üç şirketin arasındaki rekabet düzeyini rahatça görmemiz açısından bir fırsat olacak.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir