Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X|S Konsollarının 3.5 Milyon Civarında Sattığı Söyleniyor

Xbox Series X|S Konsollarının 3.5 Milyon Civarında Sattığı Söyleniyor

Xbox Series X|S konsollarının 3.5 Milyon civarında sattığı söylenmekte. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Xbox Series S’in satış sayısı konusunda güvenilir bir analist yorumda bulundu. Tahminlere göre 3.5 Milyon civarında bir satış gerçekleşti. Detaylar haberimizde.

Xbox Series S Alınır Mı? Avantajları, Dezavantajları Nelerdir?

Yeni nesil konsollar olan PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S için stok sıkıntıları yaşanmaya devam ediyor. Bir yandan stok sorunları yaşanırken bir yandan da şirketler hedefledikleri satış sayılarına ulaşmaya çalışmaktalar. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı üçüncü çeyrek finans raporunda Sony, PlayStation 5’in 4.5 milyon sattığını belirtmişti.

Yeni bir habere göre Niko Partners analisti Daniel Ahmad, Xbox konsollarının satışı hakkında konuştu. Ahmad, PlayStation 5 satışlarından 1 milyon kadarını çıkardığımızda ortalama Xbox satış sayısını elde ediyoruz. Bu tabii ki de analist Ahmad’ın bir tahmini ancak kendisi güvenilir birisi. Satış sayılarında şirketlerin stok sıkıntılarıyla nasıl uğraştığı, konsolları ne zaman üretime soktuğu gibi hususlar önem taşımakta.

Bu hususlar ele alınarak aradaki 1 Milyonluk farkı anlayabiliyoruz. Phil Spencer, yaptığı bir açıklamada üretime geç başladıklarını belirtmişti. Bunun yanında konsolların stok sıkıntılarıyla karşılaşmaları her iki şirketi de zorlamakta.

Xbox Series X|S konsollarının 3.5 milyon civarında satış yapması hakkında neler düşünüyorsunuz? Stok bulmakta zorlanıyor musunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Güncel oyun haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir