Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yahudi Google Çalışanları Filistin Çağrısı Yaptı

Yahudi Google Çalışanları Filistin Çağrısı Yaptı

Google Çalışanları Filistin çağrısı yaparak dünyayı hayrete düşürdü. Çalışanlar Filistin’de yaşanan insani drama dikkat çekti.

Filistin’de sular on yıllardır durulmuyor. İsrail’e Kudüs ve çevresinde devlet kurma hakkının verilmesinden sonra çıkan çatışmalar bugün dahi devam ederek iki taraftan da binlerce insanın canına ve malına mal oluyor. Bu çatışmalar esnasında yaşanan insanlık dramları ise, konuyla ilgisi ya da siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin vicdanını kanatıyor. Konuya duyarlılık yapan son grup ise hiç beklenmedik bir yerden, Google’dan geldi. Google bünyesinde çalışan Yahudiler, işverenlerinin Filistin’i desteklemesi gerektiğini savundu. Çalışanlar Google CEO’su Sundar Pichai‘ye hitaben bir mektup yayınladı.

Google İhtiyaç Sahiplerine 250.000 Covid 19 Aşısı Dağıtacak

Yahudi çalışanlar, Google’ın konuyla ilgili politikasında insan haklarına destekten taviz vermemelerini talep etti. Çalışanlar antisemitizm ve antisiyonizmin aynı şey olmadığını ve bu iki konseptin arasındaki farkın hem Filistin hem de İsrail halkını zor durumda bıraktığını söyledi. Çalışanlar bu iki terim arasındaki farkın anlaşılmasının insan hakları açısından da önemini ısrarla vurguladı.

Mektupta Google’dan bir dizi talepte bulunuldu. Bunlardan ilki Filistin’li Google kullanıcılarının şirketten taleplerine cevap verilmesi. Yahudi Google çalışanları Filistin çağrısı kapsamında teknoloji devinden askeri şiddete maruz kalmış olan siviller için yardım kampanyası başlatmalarını da istedi. Son olarak, Google’dan fikir ve düşünce özgürlüğünü koruması ve bu bağlamda somut adımlar atması istendi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir