Anasayfa > Blog > Yayıncılar Güvenliklerini Nasıl Sağlıyor: Heimvision Güvenlik Kamerası İncelemesi

Yayıncılar Güvenliklerini Nasıl Sağlıyor: Heimvision Güvenlik Kamerası İncelemesi

Günümüzde internet ünlüleri hayranları tarafından rahatsız edilebiliyor. Bunun için çoğu ünlü yayıncı ve içerik üreticisi çeşitli önlemler alıyor. Bu önlemlerden birisi ise evlerine güvenlik kamerası taktırmak. Bugün sizler için Heimvision HMD2 Kablosuz güvenlik kamerasını inceleyeceğiz.

drdisrespect

Ünlü Twitch yayıncıları zaman zaman hayranları tarafından evlerinde taciz edilebiliyorlar. Bazı hayranlar zararsız bir şekilde sadece ziyaret etse de, bazı hayranlar ise rahatsız edici davranışlarda bulunabiliyorlar. Bazen yayıncının evine onlarca yemek sipariş edilebiliyor, bazen ise yayıncının evi ihbar edilerek SWAT ekiplerinin gelmesi sağlanabiliyor. “Swatting” adı verilen bu terim Twitch yayıncılığının yaygınlaşmasıyla 2014-2018 yılları arasında fazlasıyla artmıştı. Bunun dışında ünlü yayıncı DrDisrespect‘in evine silahlı saldırı düzenlendiği bile olmuştu.

Bu olayların üstüne çoğu yayıncı evlerine kablosuz ev güvenlik sistemleri taktırdı. Shroud, DrDisrespect gibi bir çok yabancı yayıncının yanı sıra Jahrein gibi Türk yayıncılar da evlerinde güvenlik kameraları kullanıyor. Gelin sizlerle bu ev güvenlik sistemlerinden biri olan Heimvision HMD2 Kablosuz Güvenlik Kamerası‘nı inceleyelim.

heimvision kamera

Heimvision HMD2 Güvenlik Kamerası Özellikleri

HMD2’nin en önemli özelliği kablosuz olması. Evinizdeki veya ofisinizdeki kablosuz ağa bağlanarak yayın yapıyor. Bu yayını cep telefonunuzdaki HeimLife uygulamasından izleyebiliyorsunuz. Kendine ait bir bataryası var ve şarj ederek kullanabiliyorsunuz. Fakat eğer isterseniz özel güneş paneliyle birlikte kullanarak hem enerji tasarrufu sağlayabiliyor hem de kameranızı kesintisiz kullanabiliyorsunuz. Su ve toza karşı dayanıklı olan HMD2’yi evinizin dış cephesinde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca kamerada görüş alanına giren nesneleri algılamaya yarayan pasif kızılötesi sensör de bulunuyor.

Bazı teknik özellikleri ise şöyle:

  • Batarya Kapasitesi: 6000mAh
  • Görüntü Çözünürlüğü: 1920×1080
  • SD Kart Kapasitesi: 128 GB’a kadar
  • Lens: 2.5mm/130°
  • Pasif Kızılötesi Sensör Menzili: 10 metreye kadar
  • IP Sertifikası: IP65
  • Çift taraflı ses özelliği
  • HD Kızılötesi Gece Görüş özelliği

HMD2’nin en önemli özelliklerinden biri ise akıllı evler için harika bir eklenti olması. Kamera, görüş açısına herhangi bir canlı girdiğinde anında telefonuza bildirim gönderiyor ve sizi uyarıyor. Bu sayede güç tasarrufu da sağlanıyor ve batarya yaklaşık 4 ay dayanabiliyor. Ayrıca kameranız kapınızın yakınında ise kapıdaki kişiyle konuşmak için bir diafon olarak da kullanabiliyorsunuz.

hmd2

HMD2’nin satış fiyatı ise 79.99 dolar. Eğer solar paneliyle birlikte almak isterseniz 115.98 dolarlık indirimli fiyattan yararlanabilirsiniz. Rakiplerinden bir miktar daha pahalı olsa da ekstra özellikleriyle fiyatını hak eden bir ürün. Eğer daha ucuz bir alternatifi incelemek isterseniz Xiaomi Mijia‘ı değerlendirebilirsiniz.

Eğer HMD2’yi beğendiyseniz buraya tıklayarak İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

2 Yorumlar

  1. Bir anda aklıma Valkyrie geldi şarjlı kamera denilince.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir