Anasayfa > Teknoloji Haberleri > YouTube Irkçılık İçeren Kanallara Karşı Savaş Başlattı

YouTube Irkçılık İçeren Kanallara Karşı Savaş Başlattı

Tüm dünya genelinde alevlenen protestolar sonrasında YouTube da ırkçılık içeren kanallara karşı harekete geçti. Detaylar haberimizde.

Amerika Birleşik Devletleri polis memuru tarafından öldürülen siyahi vatandaş George Floyd’un ardından protestolar ile çalkalanmaya başlamışken ırkçılık konusu da dünya genelinde bir kez daha gündeme geldi. İnternet dünyasının devlerinden olan YouTube da bu konusuna sessiz kalmayarak birçok hesabı mercek altına aldı. Irkçılık yaptığı tespit edilen yaklaşık 25.000 kanal YouTube tarafından kapatıldı.

YouTube ırkçılık

YouTube‘un atmış olduğu bu adım çoğu kullanıcı tarafından oldukça iyi karşılanırken bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir grup insan YouTube‘un bu zamana kadar bu kanalların varlıklarını bildiği halde neden büyümelerine izin verdiği ve duruma müdahale etmediği sorguluyor. Elbette ki YouTube‘un bu kanallara müdahale etmesinin ardındaki itici sebep tüm dünya genelinde daha yüksek sesle konuşulmaya başlanan ırkçılık konusu.

Her ne kadar atılmakta geç kalınmış bir adım olsa da YouTube aralarında bazı siyasilerin de olduğu ırkçılık ile ilişkilendirilen hesapları kapatarak oldukça olumlu bir adım atmış durumda.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir