Anasayfa > Teknoloji Haberleri > YouTube Premium Lite İle Reklamlardan Kurtulmak Ucuzlayabilir

YouTube Premium Lite İle Reklamlardan Kurtulmak Ucuzlayabilir

YouTube, içinde reklamları tamamen kaldırma özelliği de bulunan Youtube Premium servisinin daha ucuz bir versiyonu Premium Lite’ı bazı ülkede test etmeye başladı.

2015’te YouTube Red adıyla piyasaya çıkan ve videoları indirme ve arkaplanda oynatma, yalnızca abonelere özel YouTube Originals videolarına erişim ve en önemlisi istisnasız her türlü reklamı kaldırma özelliği sunan YouTube’un abonelik servisi, ancak 2018’de Türkiye’ye gelebilmişti. Aynı yıl ismini YouTube Premium olarak değiştiren servis, içeriğine YouTube üzerinden reklamsız ve çevrimdışı müzik dinlemeye imkan veren müzik platformu YouTube Music’i de dahil ederek ülkemizde 16,99 TL’den fiyatlandırılmıştı. Ancak Türkiye’deki çoğu YouTube kullanıcısı yalnızca reklamları kaldırma kısmı ile ilgilendiğinden bu fiyat çoğu kişi için biraz fazla görülüyor.

YouTube Reklam Politikası Değişiklikleri

YouTube’da bizimle bu konuda hemfikir olsa gerek ki, Premium’un yeni paketi Lite’ı Belçika, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Lüksemburg, Hollanda ve Norveç’teki kullanıcılar ile test etmeye başlamış. Dolar bazında fiyatı 12 dolar olan Premium fiyatını 7 dolara indiren ve YouTube Premium avantajlarından yalnızca reklamları kaldırma özelliğine odaklanan Lite paketi, test edilen ülkelerde başarılı olması halinde çok yüksek ihtimalle globalleşerek Premium servisinin olduğu her ülkeye gelecek.

youtube premium lite

Abonelik ekranında ”Reklamsız bir YouTube için Premium Lite alın” şeklinde sunulan paket, bu ucuz fiyattan dünya genelinde kullanıma açılırsa Premium’un en popüler paketi olması kaçınılmaz gibi görünüyor. Böyle bir durumda sinir bozucu YouTube reklamları dünya genelinde büyük bir kullanıcı kesimi için tarihe karışabilir.

Servisin Türkiye fiyatının ne olacağını kestirmek şu anda güç, ancak diğer para birimlerindeki fiyat düşüşünü baz alırsak muhtemelen 7 ila 10 TL arası bir fiyat bizi bekliyor olacak.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir