Anasayfa > Sanat Haberleri > Yüzüklerin Efendisi Dizisi İlk Sezon Bütçesi Dudak Uçuklatıyor

Yüzüklerin Efendisi Dizisi İlk Sezon Bütçesi Dudak Uçuklatıyor

Amazon’un merakla beklenen projelerinden olan Yüzüklerin Efendisi dizisi ilk sezon bütçesi belli oldu. Detaylar haberimizde.

Neredeyse her alanda bir parmağı olan dünya ticaret devlerinden Amazon‘un açıklandığı tarihten bu yana özellikle de Orta Dünya hayranları tarafından merakla takip edilen dizisi hakkında yepyeni detaylar ortaya çıktı. Çekimleri halihazırda orijinal film üçlemesinin de çekildiği Yeni Zelanda topraklarında devam etmekte olan dizi bu zamana kadar yapılmış en pahalı televizyon dizisi olacak. Gelen yeni bilgiler de bizleri bir kez daha Orta Dünya evreninin tüm o büyüleyici ve fantastik evreninin içine atmaya hazırlanan dizinin rekor bir bütçeye sahip olacağını ortaya koyuyor. Çekimlerin devam etmekte olduğu Yeni Zelanda‘nın Ekonomik Gelişim ve Turizm bakanı olarak görev yapmakta olan Stuart Nash tarafından yapılan açıklamalara göre Yüzüklerin Efendisi dizisi ilk sezon bütçesi tamı tamına 465 milyon dolar.

Yüzüklerin Efendisi dizisi ilk sezon bütçesi

Yalnızca ilk sezon bütçesiyle bile pek çok sevilen televizyon dizisi ve ödüllü filmleri geride bırakmış olan Yüzüklerin Efendisi dizisi bizleri Orta Dünya‘nın İkinci Çağı’nda yaşanan olaylara tanıklık etmeye davet ediyor. Bu da demek oluyor ki dizi hem Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, hem de Hobbit‘den bir hayli öncesinde geçecek. Böylece Orta Dünya‘nın adım adım nasıl şekillendiğine, bu aşamalara gelene kadar nasıl olaylarla karşı karşıya kalındığına da tanıklık etmiş olacağız. Yapım sayesinde kitaplardan tanıdığımız ancak daha önce hiç ekran yüzü görmemiş olan, Tolkien‘in ünlü karakterleri ile de tanışacağız. Dizinin ne zaman ekranlarda olacağı konusunda henüz yapılmış net bir açıklama yok ancak merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2022 yılında karşımızda olabileceği en çok dile getirilen ihtimal.

Dev Yüzüklerin Efendisi Testi ile Bilginizi Ölçüyoruz

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir