Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Zoom Ücretsiz Üyelik Sahiplerine Reklam Gösterecek

Zoom Ücretsiz Üyelik Sahiplerine Reklam Gösterecek

Dünyanın en popüler video konferans uygulamalarından birisi olan Zoom ücretsiz üyelik sahiplerine reklam göstermeye başlayacak. 

Zoom Platformu Artık Oyunlar İçeriyor

Özellikle Covid-19 pandemisi ile kullanıcı sayısını bir hayli arttıran dünyaca ünlü video konferans uygulaması Zoom, gün geçtikçe tüm şirketler ve okullar tarafından canlı toplantılar ve dersler için daha fazla kullanılıyor. Zoom uygulamasını kullanmak ücretsiz ancak ücretli sürüm ile kullanıcılar bazı avantajlara sahip olabiliyorlar.

Normalde şu ana kadar ücretsiz sürüm kullanıcıları herhangi bir reklam ile karşılaşmıyorlardı. Zoom’un aldığı yeni karara göre artık ücretsiz sürüme sahip kullanıcılara reklam gösterimi yapılacak.

zoom

Şirket, aldığı yeni karar ile birlikte ücretsiz sürüm kullanıcılarına reklam göstermeye hazırlanıyor ancak çok fazla endişelenmemek gerekiyor. Eğer katıldığınız konferans ücretli sürüme sahip bir kullanıcı tarafından kurulduysa siz ücretsiz sürüme sahip olsanız bile reklam gösterimi gerçekleşmiyor.

Reklam gösterimi olması için konferansı ücretsiz sürüme sahip bir kullanıcı kurması gerekiyor. Reklam gösterimi, sanılanın aksine konferans ortasında gerçekleşmeyecek. Zoom uygulaması, konferans sonlarında ücretsiz kullanıcılara reklam gösterimi yapacak. Yani konferans esnasında kullanıcı deneyimi etkilenmeyecek.  Ayrıca reklamlar konferans içeriğine ait değil tamamen rastgele verilecek.

Şirket, yaptığı açıklamada bu hareketin yatırımları desteklemek ve kullanıcıların ücretsiz sürümden faydalanmaya devam etmesi için bunun bir gereklilik olduğunu ve bu yüzden yapıldığını belirtti. Sizler Zoom uygulamasını kullanıyor musunuz? Zoom uygulamasından memnun musunuz? Değerli görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir