Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Zoom Uçtan Uca Şifrelemeyi Tüm Hesaplarda Kullanacak

Zoom Uçtan Uca Şifrelemeyi Tüm Hesaplarda Kullanacak

Küresel pandemi ile birlikte hayatımızdaki yerini sağlamlaştıran Zoom uçtan uca şifrelemeyi artık tüm hesaplar için kullanacak. Detaylar haberimizde.

Pandemi döneminde özellikle toplantıların ve uzaktan eğitimin ayrılmaz bir parçası haline gelen Zoom bu dönem içerisinde pazardaki payını da akıl almaz oranlarda arttırmıştı. Güvenlik açıkları ve çeşitli veri gizliliği problemleri ile zaman zaman gündeme gelse de Zoom belki de bu sürecin en karlı çıkan şirketlerinden biri oldu. Yapılan açıklamalara göre şirket önceden yalnızca ücretli kullanıcıların hesaplarında kullandığı uçtan uca şifreleme yöntemini artık tüm hesaplar için kullanacak.

Zoom uçtan uca

 

Daha öncesinde şirketin CEO‘su Eric Yuan yaptığı açıklamalarda güvenlik güçleri ile işbirliği sağlayabilmek için ücretsiz hesaplarda uçtan uca şifreleme kullanmadıklarını söylemişti. Bu açıklama kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmış, halihazırda zaten güvenlik açıkları ile gündeme gelen Zoom‘un başı bir kez daha ağrımıştı. Ancak şirket bu konuda geri adım atarak uçtan uca şifrelemeyi artık tüm hesaplar için kullanacağını duyurdu. Temmuz ayından itibaren Zoom üzerinden yapılan tüm görüşmeler uçtan uca şifreleme ile korunuyor olacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir