Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Hindistan’dan Zoom Uyarısı: Güvenli Değil

Hindistan’dan Zoom Uyarısı: Güvenli Değil

Zoom’un güvenlik açıkları teknoloji dünyasının en çok konuşulan konularından biri. Son olarak Hindistan Zoom güvenli değil dedi.

Coronavirüs karantinası sırasında en çok rağbet gören uygulamalardan biri olan Zoom’la ilgili tartışmalar ve eleştiriler dinmiyor. Yüzbinlerce Zoom hesabının Deep Web’de satılığa çıkarılması ise herkesi alarma geçirdi. Ülkeler ve kurumlar ard arda Zoom konusunda uyarıyor ya da yasaklıyor. Google çalışanlarına Zoom kullanmayı yasaklarken, New York’taki okullarda da Zoom kullanımı benzer şekilde engellendi.

Son olarak, Hindistan da Zoom’u kara listesine alanlara eklendi. The Economic Times’ta yayınlanan habere göre, Hindistan hükümeti ve bazı Hindistan kuruluşları Zoom kullanımını “güvensiz” olarak deklare etti. Tüm bakanlar ve bakanlık çalıanları konferans görüşmeleri için Zoom platformundan kaçınmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Hindistan otoriteleri aynı zamanda Zoom kullanıcıları için bir dizi tavsiye ve kullanım önerisi de yayınladı. Bu önerilerin içinde tüm toplantılardan önce şifre yaratmak, katılma özelliğini görev dışı bırakma, dosya transferini engelleme, toplantıyı kilitleme ve daha fazlası bulunuyor.

Gelişmeler Zoom açısından oldukça kötü. Pandemi sırasında evden çalışan ve sevdikleriyle iletişime geçmek isteyen kişiler Zoom ve benzeri uygulamalara yöneliyor. Zoom bu süreçte kazandığı kullanıcı tabanını ve popülerliği, güvenlik açıları sebebiyle hızla kaybedebilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir