Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google, Çalışanlarına Zoom Kullanmayı Yasakladı!

Google, Çalışanlarına Zoom Kullanmayı Yasakladı!

Google, COVID-19 salgınıyla birlikte kullanımı oldukça yaygınlaşan Zoom uygulamasını güvenlik problemleri nedeniyle şirket bilgisayarlarında kullandırmayacak.

Salgının getirdiği yeni düzenle birlikte evden çalışmaya, derslerine katılmaya başlayan insanlar, bunun için uygun bir platform arayışındaydı. Zoom adlı uygulama, bu şartları karşıladığı için birden yükselişe geçti fakat bu yükselişe hazırlıklı değillerdi. Birden kapasiteden fazla kişinin kullanmaya başladığı uygulama güvenlik açıkları verince Elon Musk, çalışanlarına Zoom’u kullanmayı yasaklamıştı.

Zoom’un yöneticisinden gelen özre rağmen hâlâ tartışma konusu olan uygulamanın bu sefer de Google bilgisayarlarında kullanılması yasaklandı. Google, çalışanlarına şirket bilgisayarlarında Zoom kullanmamaları gerektiğini belirten bir e-posta gönderdi. Google’ın sözcüsü Jose Castaneda’nın BuzzFeed’e konuyla ilgili yaptığı açıklama aşağıdaki şekildeydi:

“Uzun zamandır çalışanlarımıza kendi kurumsal ağımız dışında, onaylamadığımız uygulamaları kullandırmama gibi bir ilkemiz var. Geçenlerde güvenlik ekibimiz masaüstünden Zoom kullanan çalışanlarımızı uygulamanın çalışan kullanımı için güvenlik standartlarımızı karşılamadığı için şirket bilgisayarlarında çalışmayacağı hususunda uyarmıştı. Zoom’u aileleriyle ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için kullanan çalışanlarımız bir internet tarayıcısından veya telefonlarından bunu yapmaya devam edebilir.”

Zoom, geçtiğimiz günlerde yine güvenlik problemleri sebebiyle New York’ta da kullanıma kapatılmıştı. Microsoft’un yazılımı olan Microsoft Teams’in kullanılması tavsiye ediliyor.

Hızla yükselen uygulama, bu yasaklara rağmen Skype ile rekabeti kapsamında devi uyandırmayı başardı. Skype, Zoom’un piyasadaki etkisini azaltıp kendisinin payını yükseltmek için üye olmadan konuşma özelliğini tanıttı.

Skype, Zoom’a Karşı Harekette: Üye Olmadan Çağrı Özelliği!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir