Anasayfa > Sanat Haberleri > 16. Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Açıklandı

16. Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Açıklandı

16. Akbank Kısa Film Festivali ödülleri açıklandı. Akbank Sanat’ın Instagram hesabından canlı yayınla sahiplerini bulan ödülleri, Ceyda Düvenci sundu.

Coronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilen veya dijitale taşınan bir çok film festivali var. Geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali’nin iptal edileceği iddiaları gündeme gelmişti. Son olarak Akbank Kısa Film Festivali de ödül törenini intagram üzerinden, Ceyda Düvenci’nin sunumuyla gerçekleştirdi. Festivale 74 ülkeden, 2.217 başvuru gerçekleşmişti.

Ulusal Yarışma, En İyi Kısa Film kategorisinde ödüle, Gökalp Gönen‘in, Avarya isimli kısa filmi layık görüldü. Avarya, geçen yıl da İstanbul Film Festival’inden En İyi Kısa Film ödülüyle dönmüştü. Animasyon tarzındaki film, robotların ele geçirdiği bir dünyada insanların kendilerine evrende yeni bir gezegen bulma serüvenini anlatıyor.

Film 24 saatliğine Youtube üzerinden izlenebiliyor.

Ulusal Yarışma / Mansiyon kategorisindeki ödüllerin sahipleri, yönetmenliğini Kasım Ördek‘in yaptığı, Yağmur Olup Şehre Düşüyorum ve Ahmet Keçili‘nin yönettiği Dede isimli film oldu.  Uluslararası Yarışma / En İyi Kısa Film kategorisini eve götüren film ise, Daria Kashcheeva‘nın yönettiği Kız Çocuğu. Uluslararası Yarışma mansiyon ödülleri ise Morad Mostafa‘nın yönettiği Ward‘ın Kına Partisi ve Mohammad Hormozi‘nin yönettiği İç Dünya oldu.

Festival kitapçığı ve festivalle ilgili detaylı bilgilere Akbank Sanat’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir