Anasayfa > Sanat Haberleri > 73. Cannes Film Festivali İptal Edilebilir

73. Cannes Film Festivali İptal Edilebilir

73. Cannes Film Festivali iptal edilebilir. Covid-19 pandemisi esnasında birbiri ardına iptal edilen organizasyonlara Cannes Film Festivali de eklenebilir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi bir çok sektörü etkiliyor. Bu sektörlerden birisi de sinema. Kapatılan sinema salonları ve durdurulan setler, sinema sektörünü podcast şeklinde diziler yayınlama noktasına getirdi. Sektöre dair son haber ise, sinema dünyanın en prestijli olaylarından biri olan Cannes film festivali ile ilgili. 2020 senesinde 12 – 23 Mayıs tarihleri arasında yapılması beklenen Festival iptal edilebilir.

Festival planlanan zamanda yapılamayacağı için, Avrupa’da pandeminin etkilerinin kaybolması durumunda 23 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak, gidişat gösteriyor ki, 73. Cannes Film Festivali ertelenen tarihlerde de yapılamayacak. Bu durumda etkinlik tamamen iptal edilebilir.

Deadline’da yayınlanan bir habere göre Avrupa satış temsilcilerinden biri, “Cannes’ın yapılacağını düşünmek hayal kurmak ve konuştuğum tüm müşteriler de aynı fikirde” açıklamasında bulundu.

Fransa, Avrupa ülkeleri içerisinde Covid-19 pandemisinin en yoğun yaşandığı ülkelerden biri. Fransa’da 100.000’in üzerinde vaka ve 10.000 ölüm bulunuyor. Fransa hükümetinin pandemi esnasında takındığı sert tavır düşünülürse Cannes film festivalinin bu sene yapılması oldukça zor görünüyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir