Anasayfa > Sanat Haberleri > 2021 Oscar Ödül Töreni Ertelenebilir

2021 Oscar Ödül Töreni Ertelenebilir

2021 Oscar Ödül Töreni 28 Şubat tarihinde gerçekleşmek üzere planlanmış olsa da pandemi sebebi ile erteleneceğe benziyor.

10 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen 92. Oscar Ödül Töreni’nin gelecek yıl 28 Şubat tarihinde gerçekleşmesi planlanan 93. etkinliği pandemi sebebi ile ertelenme ihtimali ile karşı karşıya. Variety web sitesinin kaynaklarına göre ödül töreni 28 Şubat tarihi ile planlanmış olsa bile, içinde bulunduğumuz belirsizlik sebebi daha sonraki bir tarihe ertelenebilir. Akademi’den henüz önerilmiş resmi bir tarih olmasa bile, erteleme ihtimali üzerine konuştukları belirtilirken, bazı kaynaklar etkinlik tarihinin değişmediğini belirtiyor.

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Kısa Film

Nisan ayında COVID-19 salgını sebebi ile filmlerin Oscar ödüllerine aday gösterilebilme şartı olan Los Angeles’da en az 7 günlük sinema gösterimi kuralı iptal edilmiş, bunun yerine sinema gösterimi planlanmış filmlerin bu sene için dijital ortamda gösterime girerek de Oscar adaylığı alabileceği belirtilmişti. Fakat bu kural sinemaların tekrar gösterime başlayacağı zamana kadar geçerli olacak.

93. Oscar Ödül Töreni’nin 28 Şubat’tan ileri bir tarihe ertelenme ihtimali ile ilgili Akademi’den henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Bu nedenle herhangi bir ertelenme söz konusu olduğu zaman yapımcılar için filmlerin yıl sonundaki son teslim tarihinin değişip değişmeyeceği sorusu da cevaplanamıyor.

Son olarak, 2021 Oscar Ödül Töreni olası bir ertelenme sonucunda sinema dünyası için önemli olan Altın Küre (Golden Globes) ve BAFTA ödül törenlerinin kalitesini ve süresini de etkileyecek gibi görünüyor.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir