Anasayfa > Sanat Haberleri > 2021 Oscar Ödülleri İleri Bir Tarihe Ertelendi

2021 Oscar Ödülleri İleri Bir Tarihe Ertelendi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok etkinliğin de ertelenmesine neden olan COVID-19 salgını 2021 Oscar Ödül Töreni’ni de vurdu. Detaylar haberimizde.

Sinema dünyasının en prestijli ödüllü olarak kabul edilen Oscar Ödülleri de pandemi sürecinden nasibini almış durumda. Oyun dünyasında E3 gibi prestijli etkinliklerin iptal edilmesine sebep olan salgın sinema dünyasında da merakla beklenen birçok filmin çekimlerinin aksamasına ve sonuç olarak vizyon tarihlerinin ileri alınmasına sebep olmuştu. Aynı zamanda sinema salonlarında da yeni düzenlemelere gidilmesine sebep olan salgın 2021 Oscar Ödül Töreni‘nin de ertelenmesine sebep oldu.

Her sene Şubat ayında düzenlenen etkinlik alınan erteleme kararı ile 2 aylık bir gecikme ile Nisan ayında düzenlenecek. Ödül töreni için belirlenen tarih ise 25 Nisan 2021. Bu kararın alınmasının ardında yatan sebeplerden biri salgının gidişatı ve sağlık gibi konular olsa da en önemli etken salgın sebebiyle birçok filmin çekimlerinin aksaması. Set başı yapamayan ve vizyon tarihleri ileri alınan filmlerin çoğu bu ertelemeyle törende yer almayı başaracaklar.

2021 Oscar

2021 Oscar Ödülleri için yarışacak filmler için de bu erteleme ile birlikte yeni bir tarih aralığı belirlenmiş durumda. Buna göre ödül töreninde yer alacak olan filmlerin 1 Ocak 2020 ve 28 Şubat 2021 tarihleri arasında vizyona girmiş olmaları gerekecek. Ödül töreninde yer almaya hak kazanan aday filmler ise 15 Mart 2021 tarihinde duyurulacak. Bakalım içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci sinema sektörü üzerinde başka ne gibi etkiler bırakacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir