Anasayfa > Sanat Haberleri > 9 Kere Leyla Filminin Yönetmeni Eleştirilere Yanıt Verdi

9 Kere Leyla Filminin Yönetmeni Eleştirilere Yanıt Verdi

9 Kere Leyla filmi geçtiğimiz günlerde Netflix’te seyircisiyle buluşmuş ancak beklenildiği kadar beğeni alamamıştı. Sosyal medya üzerinde devam eden tartışmalarda izleyicilerin büyük bir çoğunluğu filmi negatif yorumlarken azınlığı oluşturan bir kesim ise eleştirilerin odağındaki yönetmeni savunmakta. 9 Kere Leyla filminin yönetmeni Ezel Akay ise sonunda tartışmalara sessiz kalamayarak Twitter hesabı üzerinden eleştirilere cevap verdi. 

 İlk fragman yayınlandığı andan itibaren  Netflix Türkiye izleyicisinin heyecanla beklediği film seyirci için bir hayal kırıklığına dönüşmüşe benziyor. Seyircinin filme dair beklentisini yükselten unsurlardan biri Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu gibi başarılı isimleri bir araya getirmesi. Diğer bir unsur ise filmin yönetmeni Ezel Akay‘ın daha önceki işleri, özellikle de ‘Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü?’ filmiyle Türk sinemaseverlerin hafızasında iyi bir yer elde etmiş olmasıydı denilebilir. Ancak görülen o ki Ezel Akay’ın son işi diğer işleri kadar takdir görmemiş ve kendisi filmin yanlış değerlendirildiğini düşünüyor.

9 Kere Leyla filminin yönetmeni

 

Tartışmalara direkt katılmak yerine filmi olumlu eleştiren bir seyircisinin yorumunu kendi Twitter hesabında paylaşan 9 Kere Leyla filminin yönetmeni daha sonra akademisyen Zeynep Direk ile yaptıkları İnstagram yayınında eleştirilere yanıt verdi. Ezel Akay’a göre negatif eleştirilerin sebebi filmin yanlış okunması. Bunu şu sözlerle açıklıyor;

“Leyla, mitolojik Lilith karakterinden esinlenilmiş ama aynı zamanda gerçek dünyada varolan bir kadın. Mükemmel değil ve hatta tamamen negatif bir karakter. Evet, toplumsal bir şeyler ifade ediyor. Ancak ben bu filmi düşünsel olarak değerlendirilmesi için yapmadım. Bilakis duygusal açıdan ele alınması gereken ve ‘ne düşündürdüğünden çok ne hissettirdiği’ sorgulanması gereken bir yapıt. Çünkü bu sanatsal bir eser.”

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir