Anasayfa > Sanat Haberleri > Acun Ilıcalı, Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor!

Acun Ilıcalı, Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor!

Yerli televizyon camiasının en önemli isimlerinden biri olan Acun Ilıcalı, geçtiğimiz aylarda “Exatlon Challenge” adlı projesini bünyesinde gösterime soktuğu Netflix’e rakip olmaya hazırlanıyor.

Uzun zamandır RTÜK ile arasında yaşanan polemiklerle gündem olan Netflix, şu an kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen video streaming platformu. Prime Video, Hulu, AppleTv+, Disney+ gibi birçok dişli rakibi olsa da gerek türünün ilk örneği olması, gerek 190’dan fazla ülkede var olmasıyla bu rekabetin kazananı olmaya devam ediyor. Ülkemizde de Blu Tv, Puhu Tv, Mubi gibi yerli streaming platformları var olsa da hiçbiri bu rekabete ortak olamıyor.

streaming-istatistik

Yabancı formatları ülkemize uyarlamasıyla namını yayan Tv8 kanalının ve Acun Medya’nın sahibi Acun Ilıcalı, geçtiğimiz aylarda Netflix’te “Exatlon Challenge” isimli projesini gösterime sunmuştu.

Gazeteci Kerim Ülker’in iddiasına göre Acun Ilıcalı, hükümet ve Netflix arasında esen soğuk rüzgarları kendi yayın platformunu kurmak için fırsata çevirdi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı’na gerekli başvuruları yaptı. Diğer resmi kurumlara da gerekli başvuruları yapan Ilıcalı, başvuruların onaylanması halinde yeni video streaming platformu için kolları sıvayacak.

Hakkında Berfin ERGİN

Az şey bilip çok şey söyleyen bir sinema tutkunu.

Bir Yorum

  1. Görüşürüz Netflix, seni tanımak güzeldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir