Anasayfa > Sanat Haberleri > Altered Carbon İptal Edildi: 3.Sezon Yok

Altered Carbon İptal Edildi: 3.Sezon Yok

Altered Carbon iptal edildi. Netflix ekranlarındaki en ihtişamlı yapıtlardan biri olan Altered Carbon, 3. sezon için geri dönmeyecek.

Netflix ekranlarının en ihtişamlı yapımlarından biri olan Altered Carbon iptal edildi. Netflix, kurulduğu günden beri, orijinal yapımlarını bir kaç sezondan sonra iptal etmesiyle dikkat çekiyordu. 2020 senesinde Netflix 15 orjinal yapımıyla ilgili iptal kararı verdi. Bunların arasında I Am Not Okay With This, The Society, ve Patriot Act with Hasan Minhaj gibi yapımlar da bulunuyor. İptal edilen 15 yapımdan bazılarının iptal sebebi ise, Covid-19’dan kaynaklanan komplikasyonlar olarak belirtildi.

Altered Carbon da, Netflix ekranlarında iki sezon boy gösterebildi. İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizinin, ikinci sezonuna da sadece 8 bölümlük izin çıkmıştı. Bunun sebebi ise Altered Carbon’un maliyeti idi. Nitekim, dizinin iptal sebebi de yine maliyeti oldu. Deadline sitesinde konuyla ilgili yayınlanan bir habere göre, Altered Carbon’un izleyici kitlesi her ne kadar sadık olsa da oldukça az ve maliyeti meşrulaştırmak için yeterli değil.

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Netflix Dizisi

Laeta Kalogridis tarafından yaratılan dizi, Richard K. Morgan‘ın aynı adlı kitabının ekran adaptasyonu. 2018 yılında yayın hayatına başlayan dizi, günümüzden 200 yıl sonrasında geçen olayları konu alıyor. Bu alternatif gelecekte, insanlar insanlar klonlanıp başkalarının vücutlarına aktarılabiliyor. Dizinin başrollerini ise Joel Kinnaman ve Anthony Mackie paylaşıyor.

Hikayeye göre, Kinnaman’ın oynadığı karakter olan Takeshi Kovacs, seriye yeni bir vücutta başlıyor. Zengin bir adam Takeshi’ye yaklaşarak kendi cinayetini çözmesini teklif ediyor. İkinci sezonda ise, Mackie, Kinnaman’ın vücudunu yeni konağı olarak kullanıyor ve Kinnaman artık flashback’lerde görülüyor.

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Serinin Netflix üzerinde Resleeved isimli bir de spinoff şovu bulunuyor. Anime tarzında olan Resleeved, Altered Carbon evrenini genişletmek amacıyla yapılmıştı. Ancak hiçbir şey şovu yeterince popülerleştirmeye yetmedi. Cyberpunk gelecek için gereken efektlerin ve arkaplanların oldukça maliyetli olduğu biliniyor. Altered Carbon da bu konuda gerçekten çok başarılıydı ve Yaratıcı Sanat dalında Emmy ödüllerine de aday gösterilmişti.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir