Anasayfa > Sanat Haberleri > Aşk 101 Dizisi Osman Karakteri Sebebiyle Yayından Önce Denetlendi

Aşk 101 Dizisi Osman Karakteri Sebebiyle Yayından Önce Denetlendi

BBC Türkçe’nin haberine göre Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisi Osman karakteri sebebi ile RTÜK tarafından yayından önce denetlendi. Detaylar haberimizde.

Aşk 101 dizisi yayınlandığı dönemde RTÜK tarafından bir uyarı ile karşı karşıya kalmıştı. İsmini vermek istemeyen bir RTÜK yöneticisi tarafından BBC Türkçe’ye yapılan açıklamalar tartışmalı dizisi ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkardı. Açıklamalara göre Aşk 101 dizisi Netflix’te yayınlanmadan önce RTÜK tarafından denetlendi ve Osman karakteri için bazı değişikliklere gidildi.

Daha önce de RTÜK tarafıGidilen değişikliğin içeriği ise Osman karakterinin dizi yayınlanmadan önce eşcinsel bir karakter olarak oluşturulması ile ilgili. Yapılan açıklamada ise Netflix ve RTÜK arasında yapılan görüşmeler sonucunda Osman karakteri ile ilgili “sıkıntı”nın giderildiği belirtildi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da geçtiğimiz hafta içinde bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bu değişikliğin gerçekleştiğini doğrulamıştı.

2019 yılı Ağustos ayında kabul edilen yasa ile RTÜK kurum olarak Netflix, Puhutv ve BluTV gibi platformları denetleme yetkisine sahip. Fakat bu denetleme ancak içerikler yayınlandıktan sonraki süreci kapsıyor. Dolayısı ile bir içerik yayınlanmadan önce RTÜK tarafından denetlenmeyi gerektirmiyor.

Aşk 101 dizisinin yayına çıktığı dönemde fragmanlarının LGBT sembolü olan gökkuşağı emojisi ile sosyal medya üzerinden paylaşılması bazı kesimler tarafından büyük bir tepki ile karşılanmıştı. BBC Türkçe’nin haberi ve Mahir Ünal’ın açıklamalarından sonra ise Netflix konu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir