Anasayfa > Sanat Haberleri > RTÜK’ten Netflix’e “Aşk 101” Uyarısı Geldi

RTÜK’ten Netflix’e “Aşk 101” Uyarısı Geldi

Netflix’in Türkiye’deki üçüncü yapımı Aşk 101, 24 Nisan’da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 16 yaş sınırının bulunması ve fragmanlarıyla tepkilerin odağı olan yapım hakkında yapılan bazı sahte açıklamalar geçtiğimiz günlerde gündeme oturmuştu.

Sahte bir hesaptan dizi karakteri Osman’ın LGBTI bünyesinde bir karakter olduğu dedikodusunun yayınlanmasının üzerine, “Osman” adının İslam dini için önemli olduğu gerekçesini öne süren büyük bir kitle #adamolnetflix etiketiyle Twitter’da tepkilerini dile getirip ülke gündemine girmeye başarmıştı.

Netflix Türkiye hesabı kendisi tarafından yayınlanmayan her türlü haberin geçerliliğinin olmadığını belirtse de bu durum zaten uzun süredir var olan Netflix ve sansür konusunu tekrar gündeme getirdi.

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin konuyla ilgili, çocukların ve gençlerin fiziksel veya ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyecek içeriklere göz yummayacaklarını belirtti. Kırmızı çizgilere sahip olduklarını söyleyen RTÜK başkanı, toplumu rahatsız edecek yayın içeriklerine yer vermemekte kararlı olduklarını söyledi.

Netflix ve Instagram ‘dan COVID-19 Temalı Dizi!

İlk sezonunun 8 bölümden oluşacağı söylenen Aşk 101 dizisinin kadrosunda Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, İpek Filiz Yazıcı gibi isimler yer alırken yapımcı koltuğunda Kerem Çatay, yönetmen koltuğunda ise Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer. Daha başlamadan hepimizin gündemini işgal eden bu yapımın senaryosu ise Meriç Acemi imzalı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir