Anasayfa > Sanat Haberleri > Aya and the Witch Studio Ghibli İmzası İle Geliyor

Aya and the Witch Studio Ghibli İmzası İle Geliyor

Aya and the Witch Studio Ghibli tarafından 2020 yılının sonlarında Japon televizyonlarında izleyici ile buluşacak. Haberin detayları sitemizde.

My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle, Princess Mononoke, Ponyo gibi sevilen animasyonlara imza atan Hayao Miyazaki tarafından kurulan animasyon şirketi Studio Ghibli bu kez merakla beklenen bir başka animasyonu izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. 2020 yılının sonlarında çıkması beklenen Aya and the Witch, Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki animasyonun yönetmenliğini yapacak.

Filme dair bildiklerimiz şu ana kadar kısıtlıyken yeni gelen açıklamalara göre Aya and the Witch, Howl’s Moving Castle kitabını yazan Diana Wynne Jones tarafından Earwig and the Witch ismi ile yazıldı. Howl’s Moving Castle 2004 yılında sinemaya uyarlanarak animasyon olarak karşımıza çıkmıştı.

Eve Kapanmışken İzlenebilecek 10 Animasyon Film

Filmin hikayesi ise şu ana kadar izlediğimiz Studio Ghibli hikayeleri ile hem benzerlikler hem farklılıklar gösteriyor. Bir yetimhanede yaşayan Earwig etrafındaki çocuklar tarafından çok seviliyor ve büyü yapmayı öğrenmek istiyor. Fakat bunun için, her kahramanın yolculuğunda gördüğümüz gibi, yardıma ihtiyaç duyuyor.

Filmin yapımcısı ve Studio Ghibli’nin sahiplerinden Toshio Suzuki‘nin açıklamalarına göre Studio Ghibli film için fazlasıyla heyecanlı. Özellikle pandemi sonrasında değişecek dünya ile ilgili bir çok insanın kafasında soruların döndüğü bu dönemde filmin izleyicilere ilaç gibi geleceğini öngörüyorlar. Ana karakter Aya‘nın ise haylaz fakat fazlasıyla akıllı ve bilge bir karakter olacağına dikkat çekiyorlar.

Aya and the Witch Studio Ghibli imzası ile 2020 yılının sonlarında Japon NHK televizyonları üzerinden izleyici ile buluşacak, fakat animasyonun diğer ülkelerde ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Kötü günlerimizi aydınlatan Studio Ghibli filmlerine bir yenisinin ekleneceği haberi ise bizi şimdiden heyecanlandırıyor!

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir