Anasayfa > Sanat Haberleri > Batman Forever Yönetmeni Joel Schumacher Vefat Etti

Batman Forever Yönetmeni Joel Schumacher Vefat Etti

Batman Forever filminin yönetmenliğini yapan sinema duayeni Joel Schumacher, 80 yaşında vefat etti. Joel Schumacher bir süredir kanserle savaş veriyordu.

Geek dünyasının Batman Forever filminin yönetmeni olarak tanıdığı Joel Schumacher, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 80 yaşındaki yönetmen, kanserle verdiği savaşı kaybetti ve dün gece vefat etti. Ünlü yönetmen, sinema dünyasında oldukça saygın bir yere sahipti ve UCLA‘den MFA (Master of Fine Arts) ile onurlandırılmıştı.

The Batman 20201’in Çekimleri Yeniden Başlayacak

1939 yılında Amerika’nın New York şehrinde doğan ünlü yönetmenin işleri arasında,  St. Elmo’s Fire ve The Lost Boys gibi yapımlar bulunuyor.  Kariyeri boyunca, dizayndan senaristliğe, sinemanın bir çok alanında faaliyet gösteren Schumacher, Tim Burton‘ın yönettiği Batman serisini devralmış ve Batman Forever ile Batman & Robin filmlerini yönetmişti.

Ünlü yönetmen, genç yetenekleri tanıma başarı ile meşhurdu. Demi Moore, Rob Lowe ve Ally Sheedy gibi isimleri sinemaya kazandıran yönetmen, aynı zamanda Kiefer Sutherland, Matthew McConaughey, ve Colin Farrell‘a ilk başrollerini vermesiyle tanınıyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir