Anasayfa > Sanat Haberleri > Billie Eilish Belgeseli Apple Tv+ Platformunda Yayınlanacak

Billie Eilish Belgeseli Apple Tv+ Platformunda Yayınlanacak

Genç şarkıcı Billie Eilish’in hayatını konu alan Billie Eilish: The World’s A Little Blurry isimli belgeselin fragmanı yayınlandı. Billie Eilish Belgeseli Apple Tv+ platformunda 26 Şubat’ta izleyiciyle buluşacak. 

Kendisini ilk 2016’da çıkardığı single parçası ‘Ocean Eyes’ ile tanıdığımızda henüz 17 yaşında olan Billie bu şarkısıyla ile viral olmuştu. 2019 yılında çıkan ‘When we all fall asleep, Where do we go’ isimli albümü pek çok ülkenin müzik listelerinde en üst sırada yer almış, bahsettiğimiz albümdeki ‘Bad Guy’ şarkısı neredeyse tüm dünyada en çok dinlenen şarkılardan olmuştu. Öyle ki 2019 yılının son aylarına geldiğimizde gittiğimiz her mağaza ya da cafede bu şarkı çalıyordu.

Billie‘nin başarılı yükselişi aslında bir anda olmadı. İki ebeveyni de müzik yapan bir ailede büyüyen şarkıcı çocukluğundan beri müziğe aşinaydı. 2017 yılında ‘Don’t smile at me’ isimli albümüyle Apple Music’in ‘Up Next’ sanatçısı olarak adlandırılacak başarıya imza atmıştı. Ancak Billie‘ye şöhretini getiren ‘Bad Guy’ oldu. Önceki albümdeki şarkılarda çok başarılıydı ama Billie ‘Bad Guy’ şarkısını çıkarana dek hiçbir şarkıcı elektro-pop’u bu kadar sevdirememişti diyebiliriz. Yüksek ritmin evrenselliğini daha önce Luis Fonsi’nin ‘Despasito’ şarkısının dünya genelinde izlenme rekorları kırmasıyla deneyimlemiştik. Fakat Billie şarkılarında daha önce yapılmamış olanı yaparak, kimilerinin ‘ürkütücü’ kimlerinin ‘çekici’ bulduğu ses efektleriyle  farklı ülkelerde pek çok gencin hayranlığını kazandı. Bugün Billie Eilish’in 137 milyon takipçisi var. Sanıyoruz 5 Grammy Ödülü ve bu takipçi sayısı Billie Eilish belgeseli için yeterli olmuş.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry belgeselinin yönetmenliğini  The September Issue, A Perfect Candidate gibi önemli belgesellere imza atmış  R.J. Cutler üstleniyor. Belgeselde Billie‘nin albüm yapım aşamasında yaşadıklarından ailesi ve fanlarıyla olan ilişkisine kadar pek çok detayı göreceğiz. 26 Şubat 2021 tarihinde Billie Eilish belgeseli  Apple Tv+ platformunda izleyebilecilerle buluşacak.

Belgeselin fragmanını burada izleyebilirsiniz.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir