Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Discord, Microsoft Tarafından Satın Alınmayı Reddetti

Discord, Microsoft Tarafından Satın Alınmayı Reddetti

Discord, Wall Street Journal’a göre Microsoft ile olan satın alınma görüşmelerini reddetti ve bağımsız kalmayı tercih etti.

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft’un Discord’u satın almak için paçaları sıvadığını öğrenmiştik. Bu aralar şirket satın almaya pek de istekli olan teknoloji devinin Discord için 10 milyar doları gözden çıkardığı söylenmişti. Görüşmelerden heyecanlı haberler çıkması bekleniyordu fakat Discord raporlara göre bu parayı kabul etmeyip bağımsız kalmayı tercih etti. Günden güne daha da popülerleşen Discord’un bir şirkete satılmasından ziyade halka arz edilmesi bekleniyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre konuşmalar şimdilik bitmiş olsa da Discord – Microsoft görüşmelerinin gelecekte devam etme ihtimali bulunuyor. Sadece Microsoft’un değil, Epic Games ve Amazon’un da ilgilenen alıcılar arasında olduğunu, bunlar olmasa bile Discord’un halka arz edilebileceğini de söyleyelim. Sevilen sesli ve görüntülü konuşma uygulaması, seçeneklerini açık tutmayı tercih ediyor. İşleri oldukça iyi yürüten Discord için şimdilik bağımsız kalma stratejisi gayet mantıklı gözüküyor.

Microsoft’un özellikle oyun sektöründen birçok şirketi bu aralar satın aldığı açıkça görülüyor. Xbox Game Studios için kapsamına birçok oyun stüdyosu katan teknoloji devi, Mojang, Obsidian, inXile, Bethesda ve daha fazlasıyla oyun endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmak istediğini gösteriyor. Xbox Game Pass servisinin ve Xbox ekosisteminin her geçen gün daha da gelişmesi de bunun bir başka örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Discord, spesifik olarak oyuncular için piyasaya sürülen bir iletişim uygulaması olarak piyasaya sürülse de o kadar popülerleşti ki neredeyse herkesin kullandığı bir hizmet hâline geldi. Sunucu kurma özgürlüğü ve sunucu içerisinde verilen yetkiler, her işi yapabilen botlar, basit kullanımı sayesinde oyun oynamayanların bile kullandığı Discord’un işleri gayet iyi gidiyor. Şirketin ne zaman satılacağını veya halka arz edileceğini ise bizlere zaman gösterecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir