Anasayfa > Sanat Haberleri > Doctor Who Animasyon Serisi Dalek İşgalini Gösteriyor

Doctor Who Animasyon Serisi Dalek İşgalini Gösteriyor

Doctor Who animasyon serisi ile ilgili detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. NewYork Comic Con’da gösterilen fragmanda Dalek işgali var.

13. Sezon çekimlerinin yeniden başladığı bir kaç gün önce belli olan Doctor Who, ekranlara bir de animasyon serisi ile gelecek. Star Wars gibi büyük CGI bütçeleri isteyen yapımlar, bazı spinoff serilerini animasyon şeklinde yayınlamayı tercih ediyor. İşte bu kervana katılan Doctor Who evreninin animasyon serisinin neye benzeyeceği de büyük bir merak konusu.

Ancak meraklar New York Comic Con’da bir ölçüde de olsa giderildi. Etkinlikte BBC, yeni animasyon serisinin fragmanını görücüye çıkardı. Fragmanın öne çıkan detayı ise Dalekler, daha doğrusu Dalekler işgali.

Doctor Who 13. Sezon Çekimleri Başladı

Klasik Doctor Who sezonlarını izleyenler, sadece bir Dalek’in bile Doctor’un başına açabildiği bela katsayısından haberdar. UFO’lardan boşalan yüzlerce Dalek’in neler becerebileceğini ise, öyle zannediyorum ki diziyi izleyince hep beraber göreceğiz. Dalekler ve Doctor’un oldukça karmaşık bir ilişkisi bulunuyor. Hatta, çizgiromanda geçen hikayenin bir kısmında, Dalekler Time Lord’u kendilerini korusun diye görevlendiriyorlar. Bu anlamda animasyon serisinde Doctorlar ve Dalekler arasında nasıl bir ilişki olacağı bir muamma. Çünkü otomatik olarak Doctor’un bu işgale karşı bir şeyler yapacağı varsayımı doğru olmayabilir.

Bunların dışında BBC’nin Doctor Who animasyonu ile ilgili yapılabilecek bir yorum, acaba bu animasyon stilini seçerken çok mu uğraştıkları. Renk kombinasyonları ve animasyon gerçeklikleriyle göz dolduran bir çok yapımın olduğu günümüzde, BBC’nin yaptığı seçim biraz düşündürücü. Animasyon stilinin göze pek hoş görünmediği aşikar.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir