Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune HBO Max Platformunda Bir Gün Erken Yayımlanacak

Dune HBO Max Platformunda Bir Gün Erken Yayımlanacak

Popüler yeni bilim kurgu filmi Dune HBO Max platformunda planlanan yayın tarihinden bir gün erken yayına girecek. 

Dune’un Gişesi 100 Milyon Doları Geride Bıraktı

Frank Herbert’ın 1965 çıkışlı Dune kitabından sinemaya uyarlanan bilim kurgu türündeki yapım, Ekimin ilk haftasında gelen bilgilere göre 100 Milyon Dolar gişe değerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Henüz Amerika, Çin ve ülkemiz Türkiye’de gösterime girmeyen Dune, 22 Ekim 2021 tarihinde beyaz perdede yerini alacak.

Her ne kadar filmin vizyon tarihi 22 Ekim olsa da çoğu sinema ilk gösterim tarihini 21 Ekim olarak seçmiş durumda. Bu yüzden alınan kararla birlikte HBO Max platformunda da yayın tarihi sinema ilk gösterim tarihi olan 21 Ekim 2021‘e çekilerek bir gün erkene alınmış oldu.

Dune filminin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Villeneuve aynı zamanda Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario gibi yapımlarda da yönetmenlik görevinde bulunmuştu. Dune, uzak bir gelecekte Paul Atreides karakterinin hikayesini anlatmakta. Galaksinin her bir yanında feodal aileler bulunuyor ve karakterimizin ailesi de bir çöl gezegeni olan Arrakis‘i kontrol etmektedir. Değerli bir kaynağa sahip olan bu gezegen, rakip aileler tarafından hedef olarak görülmektedir. Bir tuzak sonucu kontrolü kaybedilen Arrakis, tekrar geri alınmak zorundadır.

Dune Amerika, Çin ve Türkiye gibi ülkelerde 22 Ekim 2021’de vizyona girecek. Dune 21 Ekim’de HBO Max üzerinde yayımlanacak. Aynı zamanda filmin ilk gösterimi de Perşembe akşamı yapılacak.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir