Anasayfa > Sanat Haberleri > Dune’un Gişesi 100 Milyon Doları Geride Bıraktı

Dune’un Gişesi 100 Milyon Doları Geride Bıraktı

Yönetmenliğini Denis Villeneuve’ün üstlendiği bilim kurgu filmi Dune’un gişesi 100 milyon doları geride bıraktı.

Frank Herbert’ın 1965 çıkışlı aynı isimli kitabından uyarlanan Dune, sinemada Warner Bros’un yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sinemadaki 3. haftasında 13.7 milyon dolar daha elde eden film bu sayede 100 milyon dolarlık gişe barajını da geçmiş oldu. Film ilk yayınlandığı haftada 36.8 milyon dolarlık hasılat elde etmiş, son zamanlarda çıkış yapan filmlere kıyasla oldukça başarılı bir açılış yapmıştı.

dune'un gişesi

Dune’un gişesi 100 milyon doları geride bıraksa da bu miktarın önümüzdeki günlerde hızlıca artmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü Dune henüz Amerika ve Çin’de gösterime girmedi, yani hala filmin sinemalara gelmesini bekleyen büyük bir izleyici kitlesi bulunmakta. Dune bu ülkelere ve aynı zamanda da Türkiye’ye 22 Ekim tarihinde gelecek. Film ayrıca aynı tarihte HBO Max’e de gelecek ve internet üzerinden izlenebilir olacak. Ayrıca HBO Max yaptığı bir açıklamayla 2022 tarihinde Türkiye’deki yayın hayatına başlayacağını duyurdu. 3 büyük yayın servisinden birisi olan Disney+’ın ise ne zaman ülkemize geleceği hala belirsiz.

Game of Thrones Dizisi House of the Dragon İçin İlk Fragman Yayınlandı

Dune’un yönetmen koltuğunda Sicario, Prisoners, Enemy, Arrival ve Blade Runner 2049 filmlerinden tanıdığımız Denis Villeneuve oturmakta. Villeneuve’ün Dune’dan önceki en son filmi olan Blade Runner 2049, 259.3 milyon dolarlık gişe elde etmiş ve bu sayı bir takım problemlerin yaşanmasına sebep olmuştu. Film, izleyicilerden ve eleştirmenlerden oldukça olumlu notlar alsa da, box office tarafında oldukça yetersiz kalmış ve yapımcı şirketleri bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Fakat Dune’un şu anki başarısına bakıldığında Villeneuve’ün bu konuyla ilgili endişelenmesine artık pek gerek yok gibi gözüküyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir