Anasayfa > Sanat Haberleri > Efsane Dizi Seinfeld Netflix Üzerinden Yayımlanacak

Efsane Dizi Seinfeld Netflix Üzerinden Yayımlanacak

Netflix, efsane sitcom “Seinfeld”i ekim ayında kullanıcılarıyla buluşturacağını duyurdu.

Başrollerini Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus ve Michael Richards‘ın paylaştığı efsane sitcom, 90’lı yıllarda çekilip günümüzde de oldukça ilgi gören dizilerden. 9 sezon ve her biri 20 dakika süren bölümlerden oluşan komedi dizisinin yaratıcısı da diziye ismini veren ve aynı zamanda başrolünde bulunan Jerry Seinfeld ve Larry David. 1989 yılında yayın hayatına başlayan dizi, 9. sezonuyla birlikte 1998 yılında seyircisiyle vedalaştı. Emmy ödülüne sahip dizi, 180 bölümden oluşmakta.

sb-seinfeld-bir

“Hiçbir şey hakkındaki dizi” olarak kendisini tanımlayan Seinfeld, esasında dört kişilik bir arkadaş grubunu anlatıyor. Oldukça akıllı ve güzel bir kadın olan Elaine, şaşkın komşu Kramer, hiçbir baltaya sap olamayışıyla nam salan George ve ünlü komedyen Jerry arkadaş grubunu oluşturan karakterler. Dizi boyunca bu dört karakterin başlarından geçen olayları ve hayatlarındaki diğer insanları seyrediyoruz. Birçok sitcomun ilham kaynağı olan Seinfeld, en çok izlenen diziler arasında. Televizyonlarda yayımlanan ilk “hiçbir şey anlatmayan dizi” oluşuyla dönemine damga vuran dizi, bu sebepten çok sevilen dizi Friends başta olmak üzere birçok dizinin ilham kaynağı oldu. Dönemine göre oldukça radikal bir yapım olan dizi, televizyon tarihinin efsanesi olarak anılıyor ve sahip olduğu ödüller de bu durumu destekliyor.

Netflix Teleparty Nasıl Yapılır?

seinfeld-sb-iki

Ünlü dijital platform Netflix, resmi Twitter hesabı üzerinden 1 Ekim‘dediziyi platformda yayımlayacağını duyurdu. How I Met Your Mother, Friends, Brooklyn 99, The Good Place, Modern Family gibi efsane sitcomlardan sonra Seinfeld de Netflix bünyesinde izlenebilecek. Dizi daha önce Prime Video üzerinden izlenebilir haldeyken, yayın hakları sebebiyle şu anda bu platformda yalnızca 9.sezonu bulunmakta. Netflix ise dizinin tüm sezonlarını kullanıcısıyla buluşturacak. Bu durumun iki platform arasındaki rekabette etkisinin ne olacağı ise belirsiz.

Hakkında Berfin ERGİN

Az şey bilip çok şey söyleyen bir sinema tutkunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir