Anasayfa > Sanat Haberleri > Ennio Morricone Hayatını Kaybetti

Ennio Morricone Hayatını Kaybetti

Ünlü İtalyan besteci Ennio Morricone hayatını kaybetti. Ünlü besteci geçtiğimiz hafta düşmüş ve bu nedenle sağlık sorunları yaşamıştı. Detaylar haberimizde.

Sinema ve televizyon dünyası için 400’den fazla eser besteleyen ve Oscar ödülü alan Ennio Morricone hayatını kaybetti. Deadline’ın haberine göre ünlü besteci yaşadığı Roma’da geçtiğimiz hafta düşmüş ve buna bağlı olarak yaşadığı sağlık sorunları sebebi ile hayatını kaybetti. Ünlü besteci hayatını kaybettiğinde 91 yaşındaydı.

Soundtrack Konusunda En İyi Olan Oyunlar

Morricone’nin bestelediği 100’den fazla eser bugün klasikler arasında yer alıyor. 1966 yılında çıkan The Good, The Bad and The Ugly filmi için bestelediği eser sinema tarihinin en etkileyici soundtrack’i olma özelliği taşıyor. Morricone 2016 yılında Quentin Tarantino tarafından çekilen The Hateful Eight filmi için bestelediği parça ile Oscar ödülüne layık görülmüştü. Bu ödül ile Oscar ödülü alan en yaşlı sanatçı olarak tarihe geçmişti. Bu eser ile birlikte aynı sene 6 farklı dalda Oscar ödülü adaylığı da kazanmıştı.

Morricone 1928 yılında doğdu ve gençliğini iyi bir futbol oyuncusu olarak geçirdi. Daha sonra gerçek tutkusu olan müziğe yöneldi. Ünlü bestecinin vefatı sebebi ile bir çok sanatçı tarafından sosyal medyada paylaşım yapıldı. Ennio Morricone’nin bestelediği ve bir klasik olarak kabul edilen The Good, The Bad, and The Ugly filminin müziğini aşağıdan dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=h1PfrmCGFnk

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir