Anasayfa > Blog > FF Ne Demek, Oyunlardaki Anlamı Nedir? (LoL, CS:GO)

FF Ne Demek, Oyunlardaki Anlamı Nedir? (LoL, CS:GO)

Oyunlarda kullanılan birçok terimin arasında bulunan FF ne demek, farklı oyunlarda hangi anlamlarda kullanılır? Gelin beraber inceleyelim.

Oyun dünyasında bulunan birçok farklı yapım, devasa kitleleriyle kendine has bir terminoloji yaratıyor. Her oyunun kendi terminolojisi olabildiği gibi oyun dünyasının genelinde kullanılabilen birçok evrensel kısaltma da bulunuyor. Oyuncuların en çok kullandığı ifadeler arasında ise GG, WP gibi kısaltmalar var. Peki bu kısaltmaların arasında bulunan, genelde League of Legends’ta karşımıza çıksa da farklı oyunlarda farklı şekilde kullanılabilecek terimlerden bir tanesi olan FF ne demek, LoL ve CS:GO’daki anlamları arasındaki fark nedir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

IRL Ne Demek?

FF Ne Demek?

FF, forfeit ya da friendly fire ifadelerinin kısaltması olarak kullanılabiliyor. Forfeit herhangi bir oyunda pes etmek, teslim olmak anlamına gelirken friendly fire ise genel olarak FPS oyunlarda takım arkadaşınıza hasar vurabiliyor olduğunuzu gösteriyor.

FF Nedir? (League of Legends)

Kısaltma, League of Legends oyununda forfeit kelimesi yerine geçerek teslim olmak anlamında kullanılıyor.

Maçtan umudu kalmamış olan takım arkadaşlarınızı “FF verin” derken duyuyorsanız bu demek oluyordur ki arkadaşınız teslim olmaya razı gelmiştir.

FF Nedir? (CS:GO, Birçok Diğer FPS Oyunu)

Bu kısaltma FPS oyunlarda da teslim olma anlamında kullanılabiliyor, fakat aynı kısaltma friendly fire ifadesi yerine de geçebiliyor. Friendly fire özelliğinin açık olması ise takım arkadaşlarınıza hasar vurabileceğinizi gösteriyor. CS:GO’da bu parametre rekabetçi maçlarda açıkken diğer maçlarda kapalı olarak karşımızda çıkıyor. VALORANT ve Overwatch’ta friendly fire özelliği kapalıyken Rainbow Six Siege’de açık.

Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi oyun dünyasında adeta evrenselleşmiş birçok farklı kısaltma bulunuyor. Dünya çapındaki büyük oyuncu kitlesi, bu kısaltmalar sayesinde çevrimiçi oyunlarda hızlı bir şekilde söylemek istediklerini iletebiliyor. Bu kısaltmaları bilmiyorsanız aşağıdan ilgili linklere tıklayarak istediğiniz kısaltmanın anlamını öğrenebilir, oyun dünyasında daha rahat iletişim kurmak için gereken adımı atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: GG ne demek?
İlginizi çekebilir: GL HF ne demek?
İlginizi çekebilir: WP ne demek?

Birçok farklı konuda bilgiler verdiğimiz blog kategorimizde daha çok gezinerek kafanızdaki soruların cevabını arayabilirsiniz. Umarız yardımcı olabilmişizdir, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir