Anasayfa > Sanat Haberleri > Friends’in Gunther’i James Michael Tyler Hayatını Kaybetti

Friends’in Gunther’i James Michael Tyler Hayatını Kaybetti

Yayımlandığı dönemden bu yana milyonlarca kişinin soluksuz izlediği Friends yapımında Gunther karakterini canlandıran James Michael Tyler, kanserle üç yıldan fazladır sürdürdüğü mücadelesini kaybetti.

Friends Dizisinin En Sevilen Yardımcı Karakteri: Gunther

İlginç kravatı, saç boyası ve kişiliğiyle oldukça sıra dışı bir karakter olan Gunther, seyirci karşısına ilk çıktığında repliği bile olmayan bir figüran gibiydi. Zamanla Friends için vazgeçilmez bir yardımcı karaktere dönüşen Gunther, dizinin bazı hayranları için başrollerden sonraki en önemli karakterdi.

2018’de Kanser Teşhisi Koyuldu

James Michael Tyler, 4. evre prostat kanseri teşhisi koyulduğunda henüz 56 yaşındaydı. Hastalığının son evresinde olan oyuncu buna rağmen kanseriyle inatçı mücadelesini 2018 Eylül ayından beri sürdürmekteydi. Tyler için rutinleşmiş bir yıllık kontrolün sonucunda, beklenmedik bir şekilde koyulan teşhisin ardından oyuncunun hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Dune Amerika’da 40 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Teşhis konulduktan sonra kanser hastalarının hakları için mücadele eden Tyler, en sancılı döneminde dahi yaşamla olan bağını koparmamıştı. Özellikle insanları kanserin sinsiliği konusunda bilinçlendirmek ve kanser hastalarının yaşam kalitesinin arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza attı.  Tedavisinin devam ettiği dönemde The Gesture and The Word ve Processing adlı iki yapımda da rol aldı.

friendsin-guntheri-james-michael-tyler-hayatini-kaybetti

Son zamanlarında güçten oldukça düşen, fazlaca kilo veren oyuncu, Friends Reunion‘a da hastalığı sebebiyle katılamamıştı.

James Michael Tyler, 24 Ekim sabahı 59 yaşında hayatını kaybetti.

Friends Oyuncuları ve Hayranları Yasta

Pazar sabahı evinde ölü bulunan oyucunun vefat haberini menajeri ve ailesi duyurdu. Acı haberin üzerine dünyanın dört bir yanında dizi severler taziye mesajları yayımladı. James Michael Tyler ile aynı ekranı paylaşan Friends oyuncuları da üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Friends‘in resmi Twitter hesabından da Tyler için duygusal bir taziye mesajı yayımlandı.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir