Anasayfa > Sanat Haberleri > George Lucas Lucasfilm ‘i Neden Sattığını Açıkladı

George Lucas Lucasfilm ‘i Neden Sattığını Açıkladı

Paul Duncan’ın “The Star Wars Archives” isimli kitabı için verdiği röportajda George Lucas Lucasfilm ‘i neden satmış olduğunu yıllar sonra açıkladı.

George Lucas‘ın 1971 yılında kurduğu ve American Griffiti, Star Wars ve Indiana Jones gibi ünlü filmleri üretildiği yapım şirketi, 2012 yılında The Walt Disney Company’e satılmıştı. İlk defa o dönemde kullanılan özel ses efektleri ve bilgisayar animasyonlarıyla film teknolojisine yenilikler katan Lucasfilm, Star Wars serisinin ilk filmi olan “A New Hope- Yeni Bir Umut”u 1977 yılında yayınlamış ve seyirci tarafından çok beğenilmişti. The Walt Disney Star Wars projesini devraldıktan sonra seyirciyle tekrar buluşan film, izleyiciye yeni bir şey sunmadığı konusunda eleştirilmiş ve George Lucas da şirketi sattığı halde bu eleştirilerden payına düşeni almıştı. Uzun zaman sonra hikayenin yapımcısı George Lucas Lucasfilm ‘i aslında neden sattığını açıkladı.

George Lucas Lucasfilm

”Vazgeçmek Acı Vericiydi”

Lucas, yeni üçlemenin yapım hazırlıklarına başladığı 2012 yılında bir kızının olacağını öğrenmiş ve iş hayatı ile aile hayatı arasında bir seçim yapmak zorunda kalmıştı. Çünkü son üçlemeyi tamamlamak 10 yıl sürmüş ve o sırada 69 yaşında olan Lucas bir 10 yılını daha bu projeye vermek yerine kızını büyütmeyi tercih etmişti. Bu kararın onun için ne kadar zor olduğunu anlatan Lucas, şirketi satmak yerine neden projeyi yürütecek birilerini bulmadığı sorusuna ise şöyle cevap veriyor:

” Bunu Jedi’ın Dönüşü filminde denedim, gerçekten setten uzak kalmaya çalıştım ama yapamadım. Çünkü orada çalışanlar her ne kadar işlerine güvendiğim insanlar olsalar da bu benim yapmamla aynı değildi. O yüzden ya tam vazgeçecektim ya da işi sonuna kadar götürecektim. Ben kızımı büyütmeyi ve elimdekiyle mutlu olmayı tercih ettim. Star Wars‘u yaratmak neredeyse 40 yıl sürdü ve ondan vazgeçmek benim için gerçekten çok acı vericiydi. ”

Bununla birlikte, Lucasfilm‘i satarken son üçleme hakkında kendisine fikir danışılacağını umduğu halde filmin yeni yapımcılarının onunla aynı düşünmediğini belirten George Lucas‘ın, Star Wars fanları gibi son filmlerden memnun olmadığını anlayabiliyoruz. George Lucas‘ın 2012 yılında Lucasfilm‘in el değiştirmesi konusundaki fikirlerini anlattığı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

The Walt Disney Lucasfilm‘i satın aldıktan sonra çıkan son üçleme Star Wars hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış olsa da Star Wars evreni diziler, oyunlar ve yeni filmlerle genişlemeye devam edecek gibi görünüyor.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir