Anasayfa > Sanat Haberleri > Gizemli Monolitler Netflix ‘in İşi Çıktı!

Gizemli Monolitler Netflix ‘in İşi Çıktı!

Önce ABD’nin Utah eyaletinde daha sonra Romanya, Almanya, İngiltere gibi dünyanın farklı noktalarında ortaya çıkan monolitler Netflix ‘in işiymiş! Detaylar haberimizde.

Monolit olarak adlandırılan bu metal blokların birbiriyle ortak noktası olmayan farklı bölgelerde birden ortaya çıkması bir kaç gündür dünya gündemindeydi. Monolitlerin ilk ortaya çıktığı yer olan Utah eyaletindeki çölde çekilmiş fotoğrafın Kubrick’in ‘2001: Bir Uzay Destanı’ filmindeki sahneye benzemesi, olayın uzayla bağlantılı olduğunun düşünülmesine sebep olmuştu. Malum bu günlerde uzaylılar, Elon Musk‘ın şirketi SpaceX‘in uzay seferleri, İsrailli Uzay şefinin açıklamaları sayesinde epey gündemde. Peki Netflix’in bu konuyla bağlantısı ne?

Bu sorunun cevabını ‘I did a thing-Bir şey yaptım’ isimli Youtube kanalının 9 Aralık’ta yayınladığı videodan öğreniyoruz. Monolitleri yapan kişi bu videoda neden bu blokları yaptığını anlatıyor. Videoda monolitin yapıldıktan sonra nasıl Avusturalya Melbourne‘daki bir ormana taşınıp yerleştirildiğini de görüyoruz. Avusturyalı  ‘Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun- Donna Teyze’nin Büyük Eğlence Evi’ isimli şaka grubunun Netflix için hazırladıkları bir komedi programında kullanmak üzere monolitleri diktikleri bilgisine ulaşıyoruz.

 

Daha öncesinde neler olmuştu ?

Tur rehberi Sylvan Christensen ve arkadaşları ‘eşyalarınızın sizden alınmasını istemiyorsanız onları kamusal alanda bırakmayınız’ mesajıyla  Utah’taki monoliti alıp götürmüşlerdi. Sonrasında ise Romanya’da kaybolan monolit hala gizemini korurken New York Times gazetesi ‘monolite muhtemelen sanat eseri sayıldığı ve kamuya açık alanda bulunması uygun bulunmadığı için el konuldu’ iddiasında bulunmuştu. Şimdi de Netflix olayı üstlenip tüm bunların bir komedi şovu için yapıldığını iddia ediyor ancak biz henüz Utah’ta ortaya çıkan monolitin nasıl oraya getirildiğine dair bir kayıt görmedik.

Monolitler gerçekten bir komedi şovu için mi hazırlanıp dünyanın farklı noktalarına konuldu yoksa Netflix bu gizemli olayı hazır bir reklam paketi olarak alıp faydalandı mı bilemiyoruz. Ancak öncesinde ismi çok bilinmeyen komedi şovu ‘Donna Teyzenin Büyük Eğlence Evi’nin şimdi daha çok izleyiciye ulaştığı kesin. Monolitlerin nasıl bir mizah unsuru olarak kullanılacağını galiba ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Avusturalya’lı komedi grubunun Melbourne’e diktikleri monolitin videosunu buradan izleyebilirsiniz.

 

 

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir